Ramséns Naturfoto

Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Rödhalsad gås i Vadstena

I början av April 2014 så upptäcks det en Rödhalsad gås i en flock av Vitkindade gäss i trakterna av Vadstena. Så fort jag kom loss från jobbet på en fredag eftermiddag packade jag in kamera, fru och hund i bilen och åkte dit. Den Rödhalsade gåsen var kvar när vi kom fram men det krävdes lite tålamod för att få bra bilder.

När jag kom fram till platsen så var det siesta och den Rödhalsade gåsen låg och vilade halvdold i strandkanten av en vik.

Efter någon timmes väntan så blev det äntligen lite aktivitet i flocken och den Rödhalsade gåsen gick upp i en hage för att beta och då fick jag mång fina bilder i bra ljus.

Flocken blev skrämd av något och flög upp och runt där jag stod. Jag tänkte att nu kan jag ta många fina flygbilder men det visade sig oväntat svårt att hitta den Rödhalsade gåsen i flocken trots att den skiljer sig markant från dom Vitkindade.

Efter flygturen landade flocken på vattnet i viken och jag fick bilder på den Rödhalsade gåsen när den simmade i vattnet. Tyvärr var det motljus och mycket glimmer i vattnet.

Postat 2014-04-05 22:06 | Läst 2414 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera