Ramséns Naturfoto

Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Ringand i Rysjön

I början av April 2016 åkte jag till Rysjön i Närke för att fota en Ringand. Den hade hållt till i sjön sedan slutet på Mars. Jag hade inte sett den arten tidigare och det blev årets första, lite längre, skådartur. När jag kom fram kändes det verkligen att det var vår i luften. Solen värmde och det blåste lite kyliga vindar. Man hörde Skrattmåsarnas läten hela tiden och i sjön fanns det alla sorters sjöfåglar såsom Salskrake, Brunand, Skedand, Kricka, Vigg, Skäggdopping mm. Över sjön och vassarna jagade Havsörn, Brun kärrhök och Fiskljuse. Jag gick till tornet i mellersta delen av sjön och njöt av allt detta medans jag spanade efter Ringanden. Det tog någon timme innan jag fick syn på den och det blev några bilder på långt håll.

Efter att ha studerat Ringanden en stund så drog den sig lite längre norr ut i sjön. Jag visste att det fanns ett gömsle där så jag drog mig däråt. Till min stor glädje så kunde man se den därifrån. Tyvärr så var det en hel del höga kaveldun från fjolåret som skymde sikten från gömslet.

Det gick ändå att ta lite bilder mellan stjälkarna när Ringanden simmade runt och det kändes också bra att komma ner lågt. Jag fick en hel del bilder på hyfsat avstånd.

 

Postat 2016-10-29 17:47 | Läst 1417 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera