Ramséns Naturfoto

Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Öland dag 2: Blandad kompott med Aftonfalk

Inledde dag 2 på min Ölandsresa i mitten av maj 2013 med att åka ner till Ottenby och spanade lite fågel vid spetsen. Fick bilder på en Roskarl och en Gråtrut som kämpade med att äta en fisk.

Vi bestämde oss ganska snart för att åka till Beijershamn. Vid fyrvägen så fotade jag både Småspov och Brushane.

I Beijershamn fick jag bra bilder på en Gravand.

Efter att ha varit en stund i Beijershamn så kom det rapporter på Svalan om en Vit Stork vid Enetri. Vi beslöt att åka dit. Någon stork syntes inte till men när vi åkte in på vägen vid Enetri så såg vi tre skådare som spanade intensivt på en törnskata i en buske. Vi tog givetvis några bilder på fågeln och sedan försvann den. När vi pratade med skådarna efteråt så trodde de att det kunde ha varit en Brun Törnskata, vilket hade varit en mycket ovanlig observation. Efter att ha kontrollerat våra bilder med fågelboken så kom vi lite motvilligt fram till att det var en hona av en vanlig törnskata. Det var ändå en kul händelse som fick upp pulsen en hel del.

Sedan dröjde det inte länge förrän det dök upp ett larm om att en Aftonfalk hade setts vid Ventlinge strand. Vi åkte genast dit och träffade några andra skådare som redan kommit dit men ingen hade sett falken. Vi bestämde oss för att stanna kvar och spana i området. Tiden gick utan att något hände. Ett nytt larm kom om att falken hade setts vid Mörbylilla så det blev snabb transport dit. Efter en stunds letande så siktades falken i en dunge ute på en åker. Tyvärr var det nysådda fält runt dungen så det blev bilder på ganska långt håll.

Dagen avslutades vid Sandviks Camping. Där satt vi i den värmande solen och såg diverse småfåglar och sträckande Vitkindade Gäss.

Postat 2013-12-23 17:38 | Läst 4292 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Öland dag 1: Porträttbilder på småfåglar

I mitten av Maj 2013 var det dags igen att åka till Öland för att fotografera fåglar. På morgonen åkte vi först till Sandviks camping för att leta efter Gulhämpling men det gav inget. Därefter blev det ett besök vid Beijershamn för att leta efter en Skedstork som synts där tidigare i veckan men det blev också resultatlöst. Därefter beslöt vi att åka till Stenåsabadet och där fanns det en Gök som Ko-Koade ivrigt.

 

Nästa anhalt var Norra Lunden i Ottenby området. Där inne genljöd det av fågelsång. Jag fick flera fina bilder på olika småfågel arter.

 Rödstjärt hona

 Grönsångare

 Mindre flugsnappare

 Halsbandsflugsnappare

Som en rolig bonus så dök det upp en fladdersmus mitt på ljusan dan. Den var inte lätt att fota. Den flög med väldigt plötsliga kast hit och dit. Bara att få in den i sökaren var kämpigt. Att sedan hålla den kvar tills det blev perfekt fokus lyckades jag inte med.

Senare på eftermiddagen kom den in rapporter om att en Gulhämpling setts vid Sandviks camping så vi åkte dit. När vi kom fram så var det en hel del skådare på plats och fågeln hade hörts. Det var bara att ställa sig och vänta. Ganska snart så flög den ned på en väg vid en skogsdunge och jag tog endel bilder men på lite väl långt håll för en så liten fågel. Skådarna med kikare nöjde sig med detta och drog vidare men vi stannade kvar med förhoppning om bättre bilder. Turen var med oss för fågeln vågade sig närmare när dom flesta lämnat platsen. Den flög fram och satte sig i en tall precis där vi stod.

Dagen avslutades med en ett besök vid Västerstadsviken. Där fick jag fina bilder på en Törnsångare i kvällsljus.

Postat 2013-12-01 19:05 | Läst 5396 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera