Ramséns Naturfoto

Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Ismås i Båstads hamn

I början av December 2013 blåste det ner en Ismås från Arktis till Sverige. Den upptäcktes först i Halland men den slog sig till slut ner i Båstads hamn. Jag brukar inte vara så sugen på att åka några längre skådarturer på vintern men Ismåsar har nästan bara påträffats vintertid i Sverige så vill man se den arten får man ge sig iväg på vintern.

Helgen efter den dök upp så åkte jag tillsammans med en kompis ner till Båstad. Det hade snöat ymnigt under fredagen men på lördagen skulle det bli en klar och solig dag. Perfekt för att fota fågel. När vi startade var det mörkt men så småningom så dök solen upp. Solen sken hela vägen ner men till vår förfäran så blev det molnigt de allra sista kilometrarna innan vi var framme i Båstad. Dessutom började det att snöa. Det vara bara att gilla läget, ta på sig sina varmaste kläder och ge sig ut i snålblåsten vid piren.

Det var inga problem att hitta Ismåsen. Det var redan många andra skådare på plats så det var bara att gå till folksamlingen. Det skulle visa sig att måsen var väldigt samarbetsvillig och lät sig fotograferas på nära håll. Den höll sig hela tiden vid piren.

Jag fick direkt några fina bilder när den satt på ett staket vid piren.

Den gav sig sedan ut på en flygtur.

Den lade sig därefter en stund på vattnet.

När den sedan flög tillbaka till piren så landade den precis där jag stod. Jag fick tom backa lite för att få hela fågeln på bild.

Det visade sig att det inte var mig som den var ute efter utan fiskrens som någon lagt ut på piren. Konstigt nog var det inga andra måsar eller trutar som konkurerade om maten.

Mätt och belåten satte den sig sedan på en stolpe helt oberörd av att det började snöa nästan helt i sidled i den kraftiga vinden. Jag och min kompis fick däremot nog och vi gick till bilen för att äta. Under tiden som vi åt så blev vädret bättre och det såg ut att finnas chans till solbilder.

Vi gick tillbaka till stolpen och måsen satt kvar. Vi inväntade solen och när det sprack upp så fick jag fina bilder i perfekt medljus på nära håll.

Postat 2014-02-01 18:00 | Läst 3212 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera