Ramséns Naturfoto

Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Kort möte med en Jaktfalk

Att få uppleva en livs levande Jaktfalk har varit en dröm för mig i flera år.Under vinternhalvåret så kan dom dyka upp i södra Sverige främst utmed kusterna. Hittills har jag dock inte haft möjlighet att åka iväg när det har rapporterats obsar på arten.Men i år har en jaktfalk rapporterats i Havstenssund, som ligger i Bohuslän, under större delen av Mars 2013.Det är inte så vanligt att en Jaktfalk håller sig så länge på samma plats.

Jag tog nu chansen och åkte dit. Det var strålande solsken men kallt för årstiden.
När jag kom fram och stannade till så såg jag Jaktfalken direkt.Den satt på en stängselstolpe mindre än 100 meter från vägen. Jag tog genast några bilder från bilen, gick sedan ut och tog ytterligare ett antal bilder med kameran på stativ.Fågeln lät mig hållas i ca 20 minuter innan den flög iväg och satte sig högst upp på en telemast ganska långt bort.

Jag kollad lite på mina bilder i kameran och dom såg bra ut. Funderade en stund på om jag skulle vara kvar ifall den kom tillbaka.Kändes som att chansen var nära noll att den skull komma tillbaka och sätta sig ännu närmare så jag drog mig hemåt.Det blev en kort men härlig upplevelse.


Jaktfalken satt mest väldigt upprätt och letade byte...

...men den var artig och hälsade iallafall.

Vid ett tillfälle bredde den ut vingarna snyggt...

...sedan poserade den lite från sidan.

Jag hade tur att den satt så nära, när jag kom. Telemasten som den flög till var långt bort.

Postat 2013-03-25 21:06 | Läst 2472 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera