Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Nya bilder på Kärrsångare

En fågelskådarkompis till mig berättade att han hade tittat igenom mina fågelbilder på fotosidan och dom flesta var fina. Det fanns dock några artbilder som han inte var så säker på att det var rätt art på bilden. Bland annat så tyckte han inte att bilden på kärrsångar verkade rätt.Till att börja med så tyckte jag han hade fel men samtidigt så hade han sått ett frö av osäkerhet hos mig. Ju mer jag tittade på bilden desto mer tyckte jag att det var en sävsångare.

Gamla bilden

För att lösa detta så bestämde jag mig för att i början på juni ,när kärrsångarna anlänt, åka ut för att ta en ny bild på rätt art.Jag fick hjälp av min kompis som hade hört en kärrsångare ganska nära där jag bor och lagt in obsen på webben i rapportsystemet Svalan.Jag åkte ut till den platsen på kvällen och hörde dess sång ganska snart. Den var dock svårare att se och fota då den rörde sig lågt i vegetationen i ett dike.Det tog lite tid innan jag fick en bild och då hade det hunnit mörkna så det blev höga ISO tal.

Trots att det inte kändes mörkt så blev det ISO6400. Då hjälper det inte ens att brusreducera i datorn.

Morgonen därpå åkte jag till platsen igen för att fota den i bättre ljus. Jag hade också insett att det, på morgonen, var ganska god chans att få bra ljus på fågeln även om den höll till nere i diket.Nu var fågeln betydligt mer samarbetsvillig och jag fick några fina bilder i bra ljus.

Inlagt 2014-12-23 16:08 | Läst 2265 ggr. | Permalink
Bra bilder. Den första är en sävsångare som du nu misstänkte.

God Jul!

Daniel
Svar från hramsen 2014-12-26 01:14
God Jul till dig också. /Håkan