Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Möte med Pärluggla

Det måste ha varit ett år med bra födotillgång för Pärlugglor i mina hemtrakterna då det rapporterats betydligt fler obsar än vanligt. I början av Juni 2020 så larmades det ut om en tokspelande Pärluggla vid en mosse i närheten av där jag bor. Dom är främst nattaktiva men jag bestämde mig för att försöka få igång den på kvällen medans det fortfarande var fotoljus. Jag åkte till platsen och lockade lite. Den reagerade direkt och svarade. Det dröjde inte så länge innan den också kom flygandes och satte sig i ett träd i närheten.

Den flög sedan ännu närmare och satte sig för att kolla in mig. Där satt den sedan i lugn och ro. Jag hade gott om tid på mig att ta bilder. Det var faktiskt jag som tröttnade först och gick därifrån. Det var fantastiskt att möta denna lilla uggla på så nära håll.

Inlagt 2020-09-24 10:47 | Läst 1755 ggr. | Permalink
Kul att den kom när du lockade. Skulle jag provat när jag gick runt och letade efter pärluggleungar vid en mosse här i Skåne. Hittade iaf den som inte lämnat boet än.

Fina bilder, såg nästan ut som stjärten var en spegelbild av ansiktet, det var min första tanke att jag såg ett ansikte till
Svar från hramsen 2020-09-25 07:53
Tack så mycket. Har aldrig sett en Pärluggleunge. Det måste ha varit spännande. Intressant reflektering kring stjärten. Det har jag själv inte tänkt på förrän nu.
Gratulerar till det mötet och till dessa bilder! Vad kul, sista blir favoriten :)
Svar från hramsen 2020-09-25 07:54
Tack så mycket !
Åhh så söt å med ögonkontakt. Den sista bilden fastnade jag för
Svar från hramsen 2020-09-25 07:55
Ja det känns väldigt speciellt när man får ögonkontakt :)
Härliga bilder på en mycket mysig uggla. Om några veckor skall jag och min kompis försöka fånga flyttande pärlugglor ute i Kvarken (Valsörarnas fågelstation). En del kommer från Västerbotten och över till Österbotten, andra tvärtom.
- hawk
Svar från hramsen 2020-09-25 07:56
Tack så mycket ! Låter som en spännande aktivitet ute i Kvarken. Hoppas ni lyckas fånga en del av flyttarna.
Vilken häftig upplevelse! Har lyckats på samma sätt med en sparvuggla.
Toppen bilder.

MvH
Johnny