Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Tretåig mås på Nidingen

Gjorde en resa till ön Nidingen, som ligger i norra Halland, i juli 2010. Det huvudsakliga motivet för resan var att fota Tretåig mås som häckar på ön. Det är det enda stället i Sverige där den arten häckar.

För att ta sig ut till ön så kan man åka RIB-båt från Gottskär. När jag och min kompis åkte ner mot  Göteborg så var det normalt svenskt sommarväder dvs en hel del regnskurar. Som tur var så bättrade sig vädret och det var uppehåll när vi kom till hamnen. Att åka ut till Nidingen i RIB-båten var ett äventyr i sig. Man satt grensle (som på en häst) i båtens färdriktning och man fick hela tiden parera med benen när båten slog emot vågorna. För att klara av fartvinden så fick man skyddsglasögon som liknade dom som används i slalom.

När vi närmade oss ön så sänktes farten och vi kunde njuta av de karakteristiska fyrarna. Vi gick direkt till de gamla fyrarna när vi klev iland och fick kanonbilder på de Tretåiga måsarna.

Tretåiga mås som hade bo på en av de gamla fyrarnas fönsternischer

 Man kunde gå in i fyrarna och fota måsarna från insidan men rutorna var i smutsigaste laget

Det gick också bra att gå upp på fyrarna och fota måsarna ovanifrån, vilket man sällan får möjlighet till

Måsarna häckade även på ett sjömärke

 

Inlagt 2012-01-11 21:26 | Läst 5634 ggr. | Permalink
Vad kul!
Visade sig att jag var där 2008 med jobbet letade jag upp i ett gammalt blogginlägg. Jag hade även lagt upp bilder till mina kollegor: http://bildpunkt.se/nidingen/
Man känner igen sig.
Svar från hramsen 2012-01-13 14:29
Jag förstod att man kan åka ut till ön och ha konferens i en inspirerande miljö. Såg att du också tog kort på måsarna inifrån fyren. Mvh Håkan