Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Busksångare vid Vätterns strand

En Busksångare upptäcktes, i början av Juni 2016,  intill ett skjutfält vid Vätterns strand i närheten av där jag bor. Jag åkte givetvis dit för att försöka få bilder. Vid första försöket så åkta jag på kvällen men då varken jag hörde eller såg den. Jag provade då morgonen där på och då hörde jag dess karakteristiska läte och fick fina bilder på nära håll. Den höll till som namnet antyder i en buskrik miljö. Annars är det främst på lätet man identifierar arten. Utseendemässigt är den lik flera andra sångare som tex Kärrsångare.

Inlagt 2016-12-11 15:01 | Läst 1732 ggr. | Permalink
Ser ut som en diskret fågel, och något för ornitologer. Lyssnade på dess läte, inspelning utlagt på nätet, och där hade jag heller aldrig kunnat identifiera fågeln, för den lät som allt möjligt i sångarvärlden. Fina, tydliga bilder.
Svar från hramsen 2016-12-12 19:37
Arten är känd just för att den härmar andra fåglar i sin sång. Det var en annan person som hittade fågeln. Tveksamt om jag hade lyckats själv.