Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Dammsnäppa vid sjön Östen

Var ute i början av maj 2015 och försökte fota Brun glada när jag fick ett larm om Dammsnäppa vid sjön Östen. Efter att ha varit hemma och ätit lite mat bestämde jag mig för att åka och leta efter Dammsnäppan. Det är en ganska ovanlig art som jag inte fotat tidigare och det var inte långt att åka.

När jag kom fram till fågeltornet så sjönk inspirationen då jag kunde konstatera att det var rejält motljus samt en hård västvind. Fick hjälp av några skådare på plats att hitta den i en tubkikare. Jag bestämde mig att gå utmed sjön för att försöka komma runt fågeln och få åtminstone sidljus. Detta gick över förväntan och jag kunde leta reda på Dammsnäppan och börja fota.

Det var inte så svårt att hitta Dammsnäppan då den var tydligt ljusare än övriga vadarfåglar runt omkring och den har ju också en lång och tunn näbb.

Fick några bra bilder trots problem med ljuset och vinden. Man fick passa på och ta bilder när moln passerade solen.

Inlagt 2015-11-29 19:51 | Läst 1555 ggr. | Permalink