Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Fågelfotografering i Storstaden

En av dom viktigaste anledningarna till att jag fotograferar fåglar är att komma ut i naturen men det är inte alltid som dom bästa fotomöjligheterna finns där, utan det kan ibland vara i stadsmiljö. Jag hade sett på Svalan att det under vintrar tagits fina bilder på dvärgbeckasin i ett område som heter Välen och Fässberg. Dessa områden ligger nära Mölndal, Askim och Frölunda som i sin tur är en del av Göteborgsområdet. Jag vill ju också ta fina bilder på fåglar så ibland får man bege sig till staden om det är där de bästa fotomöjlighetern finns.

En solig dag i Februari 2012 så tog jag bilen mot Göteborg. Först åkte jag till Välen och ställde mig vid ett dagvattendike intill en fotbollsplan och riktade kameran mot en vägtrumma som gick under en livligt trafikerad väg. Efter en stund så kom det fram en vattenrall och födosökte helt öppet utanför vägtrumman. Denna art är normalt väldigt skygg och håller sig dold i vassbälten.

Vattenrallen vid vägtrumman

Efter några timmar bestämde jag mig för att åka vidare till Fässbergs bäcken eftersom någon dvärgbeckasin inte dök upp. Bäcken finns mitt ute på ett industriområde. Mestadels går den under mark men på en kortare sträcka går den ovan gjord. Direkt när jag kom fram så såg jag en person med ett stort objektiv som fotade ner i bäcken. När jag frågade vad han fotade så var det dvärgbeckasinen. Trots att han pekade ut att den var bakom en snötäckt sten så såg jag den inte först men efter ett tag så fick jag syn på den och jag kunde ta många fina bilder i bra ljus. Min expedition till storstadsdjungeln blev riktigt lyckad men jag föredrar ändå att fota i naturen.

Dvärgbeckasinen med sitt ypperliga kamouflage

Inlagt 2012-11-04 18:37 | Läst 1900 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera