Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Fågelskådning på Öland hösten 2009

Hösten 2009 åkte jag och min fru på vår första höst skådarresa till Öland. Det var blåsigt väder och på resan ned till ön kom det in rapporter om Tärnmås. Morgonen därpå begav vi oss till Ventlinge Strand där måsen hade rapporterats. Det var en hel del folk på plats när vi kom fram och det dröjde inte länge innan måsen dök upp tillsammans med ett antal fiskmåsar. Fågeln flög  och födosökte i motvinden nära stranden så den passerade ganska sakta förbi vilket gjorde att man fick gott om tid till att ta bilder.

 

Under tiden kom det rapporter på Prärielöpare vid fyrvägen Ottenby så vi åkte dit.
När vi kom fram så fanns det en hel del bilar på plats men de åkte ganska snart då fågeln hade försvunnit.Vi chansade på att fågeln skulle komma tillbaka så vi stannade kvar och redan efter en halvtimme dök den upp.Den var ganska orädd så jag fick fina bilder i perfekt medljus.

 

Framåt eftermiddagen blev vädret riktigt fint och det kom in rapporter om att en stäppörn hade synts till i södra delarna av Öland. Vi åkte då upp till Sibyllas Jaktstuga och börja spana efter den. Efter en stunds spanande, passerade den på hög höjd.

Nästa dag kom det inte några rapporter på rariteter så vi åkte ned till Ottenby. Söder om spetsen tornade det upp sig ett regnväder vilket ledde till nedfall av kungsfåglar och rödhakar. Det var fascinerande att se 100-tals kungsfåglar flyga omkring överallt. De visste inte vart de skulle ta
vägen. Endel satte sig på huvudet på folk. Man fick ibland vifta bort dom. Det påminde om en insektsvärm.Min fru hade inte sett kungsfågel så hon blev mer än nöjd.
Det var inga problem att ta bilder på nära håll.

På hemresedagen hade vi egentligen inte tänkt att skåda men det kom in en rapport att en Tuvsnäppa setts vid Sebybadet så vi åkte dit. Den var inte helt lätt att hitta bland de andra vadarna men med lite hjälp från andra skådare så fick jag endel fina bilder.


Min fru tyckte det var minst lika roligt att se medelålders män krypa/åla sig fram som att se själva fågeln.

 

Inlagt 2011-12-30 14:55 | Läst 5449 ggr. | Permalink