Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Fågelskådning på Öland våren 2012 dag 2

Åkte ut till Västerstadsviken på morgonen. Det var soligt och varmt. Fick bra bilder på Skärfläcka, Småtärna, Större strandpipare och Silvertärna.

 Skärfläcka

Småtärna

Större Strandpipare

Silvertärna

Vid Stormaren dag 1 fick vi tips från andra skådare att Höksångare fanns vid Karl X Gustafs mur så vi bestämde att oss åka dit. Det tog inte någon längre stund att hittade sångaren. Jag hade sedan tidigare tagit kanonbilder på höksångare så jag hoppade över fotograferingen och satte mig i skuggan av en buske och njöt av det fina vädret samt den vackra sången från höksångaren

Åkte sedan till Albrunna lund och fick bilder på Taltrast och Näktergal.

Taltrast

Näktergal

När vi varit ett tag och skådat i lunden kollade vi  larmen och fick se att en Rosenstare hade setts vid Kungsgården ett par timmar tidigare. Vi åkte genast dit men när vi kom fram var det tomt på skådare och någon Rosenstare såg vi inte heller. Vi gav inte upp utan började leta efter starflockar i området. Efter en stund hittade vi en starflock och i den flocken fanns Rosenstaren. Fick bilder men på lite väl långt avstånd för att dom skulle bli riktigt bra. Man ser iallafall tydligt att det är en Rosenstare.

 

Rosenstare

Vi åkte vidare till Möckelmossen men det ledde inte till några bilder. Nästa stopp var vid Näsbybadet men det gav inget speciellt det heller.

Åkte återigen till Ottenby och tog kort på en Mindre flugsnappare i Bertils trädgård. Avslutade sedan dagen med några fina skymnings och solnedgångsbilder.Kvällen var inte alls lika varm och skön som kvällen innan. Det blåste från Östersjön och det kylde ganska ordentligt.

 Mindre flugsnappare hona

 

 Mås i skymningen

 Solnedgång över västrevet vid Ottenby

 

Inlagt 2013-01-01 13:10 | Läst 3705 ggr. | Permalink
Fina bilder Håkan!

De får mig att längta än mer till våren.

Daniel
Svar från hramsen 2013-01-01 14:52
Tack Daniel. Jag längtar också men man får lägga band på sig. Det är ett tag dit.
När jag var yngre så hade jag en period då jag fastnade i måleriets konst och jag började måla just fåglar, och min första fågel som jag målade var en Skärfläcka, och när jag såg din bild så kommer jag ihåg precis hur jag satt och målade den! =)
Då var det den stiligaste fågeln jag visste näst efter Kungsörn! =)
Fina bilder hade du!
God Fortsättning!
Svar från hramsen 2013-01-01 15:38
Kul att bilden plockade fram fina minnen. Jag håller med om att Skärfläckan är en av dom stiligaste fåglarna. Dom flesta vadare har diskret teckning för att inte synas medans skärfläckan ser ut att vara uppklädd för fest.