Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Flyguppvisning av Lärkfalk

Åkte i slutet av Maj till några dammar som ligger intill Vättern inte så långt ifrån där jag bor. Anledningen till resan var att lyssna på en Rördrom på nära håll och kanske få möjlighet att fota den. När jag kom fram så var Rördrommen igång och tutade. Den var väldigt nära så jag kunde höra hur den andades in, inför varje tutande. Jag gick runt dammen flera gånger för att kanske få en skymt av den men den höll sig väl dold i vassen.

När jag var på väg att ge upp och dra mig hemåt så dök det plötsligt upp en Lärkfalk och började jaga trollsländor över dammen. Den var otroligt snabb så det var en rejäl utmaning för mig att överhuvudtaget få in den i sökaren och det visade sig också svårt för kamerans autofokus att hinna med. Det flesta bilderna blev inte så skarpa. Men några blev så pass bra så att dom kunde visas i min blogg.

Jag blev helt uppslukad av denna upplevelse och glömde totalt bort tiden. Plötsligt ringde telefonen. Det var frugan som undrade om jag inte var hungrig och tänkte komma hem och äta. Det hade blivit ganska sent på kvällen. Det var härligt avkopplande att få uppleva Lärkfalkens flyguppvisning.

Inlagt 2014-11-30 11:34 | Läst 1923 ggr. | Permalink
Vilka fina lärkbilder! Måste ha varit härligt att se och uppleva! Adventshälsningar/ Björn T
Svar från hramsen 2014-12-02 21:02
Det var härligt ! Då adventshälsar jag tillbaka.
Vilken upplevelse! Jag förstår precis varför du glömde tid och rum. Jag skulle gjort detsamma och jag inser vilken utmaning det var att fånga den på bild.
Hälsningar Lena
Svar från hramsen 2014-12-02 21:04
Tack för att du uppskattade mitt inlägg Lena !
Vilken härlig upplevelse du delar med dig av!
Svar från hramsen 2014-12-02 21:06
Att skriva om en sommarupplevelse på vintern och dela med sig till andra blir som att uppleva den igen. Tack för kommentaren !