Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Höna på Orrspelet

I slutet av April 2017 åkte jag ut till ett skjutfält i närheten för att titta och lyssna på Orrspel. Förhoppningen var att även få se någon orrhöna som kan dyka upp vid spelet under denna tiden på året. Jag åkte tidigt på morgonen. Det var soligt, vindstilla och några minusgrader. Spelplatsen är ett stort öppet fält mitt på skjutfältet. Det går en väg igenom så man kan stanna till med bilen och använda den som gömsle. När jag anlände så pågick spelet, men tyvärr långt bort. I mitten på spelet så utkämpades det en hel del fighter och längre ut så fanns det en del orrar som mest såg ut att titta på. Kanske var dom redan utslagna och kunde inte vinna titeln att vara herren på täppan ?

Efter en stund så fick jag syn på en orrhöna vid spelet och turligt nog så bestämde sig den för att flyga närmare min plats.

Detta gjorde att hela spelet förflyttades i min riktning och jag fick bilder på närmare håll där tupparna slogs om hönan.

Kanske blev det tuppen på bilden nedan som vann kampen om hönans gunst :)

Efter ett tag avmattade spelet och orrarna flög bortåt. Nöjd med upplevelsen och bilderna kunde jag dra mig hemåt.

Inlagt 2017-04-25 18:01 | Läst 1699 ggr. | Permalink
En morgon med romantisk slutbild!
Svar från hramsen 2017-04-28 14:28
Ja det såg ut att bli ett lyckligt slut på spelet:)
Fina bilder på något som en 'Svensson' aldrig får se.. Själv kanske jag har sett det högst 5 gånger på 60 år..
Hälsn!
Svar från hramsen 2017-04-28 14:30
Oj ! Jag visste inte att det var så ovanligt. Då känns det som en än mer speciell upplevelse.