Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Inflygande Ägretthäger

Ägretthägern har blivit allt vanligare förekommande i Sverige dom senaste åren. I början på April 2019 dök det upp en individ i en sjö i närheten av där jag bor. Jag åkte dit och fick fina bilder från ett fågeltorn när den födosökte i en vik drygt 100 meter bort.

Jag SMS:ade en kompis om bilderna. Ett par dagar senare hade han varit vid viken där den höll till och fått fina bilder på ganska nära håll. Då blev jag inspirerad att åka dit på nytt. Vid det besöket gick jag först upp i tornet för att kolla om den var i viken men den syntes inte till. Då gick jag dit och ställde mig framför ett träd ca 10 meter in från strandkanten. Jag hade tagit på mig kamouflage kläder för att minska risken att skrämma den. Det tog en stund men så plötsligt kom den inflygande och jag fick en fin bildserie.

När den landat så var den vaksam. Den hörde ljudet från min kamera men den såg mig inte. Efter en stund lugnade den ner sig och skulle börja födosöka. Då orkade jag inte hålla uppe kameran längre utan sänkte ner den sakta. Det var tillräckligt för att den skulle få syn på mig och då drog den iväg.

Det kändes tråkigt att den blev skrämd men det var en mäktig upplevelse att se den komma inflygande mot mig i viken.

Inlagt 2019-04-26 10:09 | Läst 1348 ggr. | Permalink
Trevlig serie med fin omgivning där i vassen..
Mv/Gunte..
Svar från hramsen 2019-04-26 22:51
Tack så mycket !
Tjusiga bilder när den kommer in för landning.
Hälsningar Lena
Svar från hramsen 2019-04-28 15:59
Ja dom bilderna blev bra ! Tack så mycket !