Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Kortobs av Rostand

Åkte till Tjuve kile i Bohuslän för att försöka fota en Rostand som hade setts där under några dagar. Det var i början på Juni 2012. Vädret var mulet med regnskurar som det ofta kan vara i Juni. När jag passerade med bilen så såg jag att Rostanden var där. Stannade till snabbt och tog några bilder. Därefter parkerade jag bilen och gick närmar för att få bättre bilder. Redan på ca 100 meters håll såg jag att Rostanden blev orolig så jag stannade och tog bilder därifrån.

Det var synd att jag inte kom närmare men samtidigt var det ett tecken på att det var en vild and. Det är inte ovanligt att Roständer som dyker upp i Sverige är parkrymlingar och då är dom inte så skygga eftersom de är vana vid människor.

Det hade inte gått mer än någon minut när en skådare kom gående på vägen från andra hållet skymd av några buskage. Jag anade vad som var på väg att hända och mycket riktigt så tog Rostanden till flykten så fort skådaren blev synlig. Han vände snabbt på klacken och gick skyndsamt och skamset tillbaka till sin bil. Själv stog jag snopet kvar. Det blev en lång resa för bara några minuters skådning. Jag fick iallafall några bilder och jag njöt av att sitta och äta matsäcken men fin utsikt på klipporna vid Skåpesund. Vädret hade blivit riktigt soligt.

 Rostanden tillsammans med en Gravand i den vackra havsviken

 Rostanden i närbild

 

Inlagt 2013-01-11 20:36 | Läst 2243 ggr. | Permalink