Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Kungsfiskare i centrum

I centrum av staden där jag jobbar har, under de senaste vintrarna, en Kungsfiskare fiskat utmed en mindre bäck och en liten damm. Det går gång och cykelvägar, som är livligt trafikerade, på båda sidor om bäcken. Man blir förvånad över att den väljer att fiska på en sådan plats men den har nog inte så mycket val när det är kallt och många andra ställen har frusit igen.

Jag gick dit en dag i januari 2016 för att försöka ta några bilder. När jag kom fram ställde jag mig på en plats för att lokalisera var den var och jag hittade den ganska snabbt. Jag stod sedan kvar en stund för att se dess rörelsemönster och på vilka platser utmed bäcken den satte sig för att spana efter fisk. När jag sett hur den rörde sig så ställde jag mig lite dold vid en trädstam nära en torr växt, där den hade suttit. Jag såg också till att jag hade medljus och en bra bakgrund. Taktiken lyckades. Jag behövde inte vänta så länge innan den satte sig där jag hoppades och jag fick mina bilder.

Kungsfiskaren i klassiska poser...

...samt en lite annorlunda

Inlagt 2016-01-25 19:59 | Läst 1574 ggr. | Permalink
Strålande bra bilder på en fågel jag inte ens sett!/ Björn T
Svar från hramsen 2016-01-26 20:05
Tack så mycket😊
En lien men vacker fågel, har sett någon enstaka vid ett par tillfällen.
2:a bilden var fin!

Kenneth
Svar från hramsen 2016-01-26 20:07
Det blir lite speciellt med en så färgglad fågel i en annars grå vinter. Tack för att du gillade bilderna !
En smaragd till fågel. Prova med att sätta ut egna "sittkäppar" där det passar dig att fotografera, om du igen har "tillgång" till kungsfiskare.
- hawk
Svar från hramsen 2016-01-26 20:10
Andra fotografer hade redan satt ut "sittkäppar". Dom är ju inte bara bra för fotograferna utan fågeln får ju fler platser att fiska ifrån.