Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Min sämsta artbild

I April 2013 dök det upp en Blåvingad Årta vid Trönninge Ängar. Det är en våtmark strax söder om Halmstad. Det finns ett gömsle i södra delarna av våtmarken så det fanns goda förutsättningar att få en bild på ganska bra avstånd i fint medljus. Det var också en solig dag som jag kom iväg. När jag kom fram så kunde jag konstatera att den hade inte synts vid gömslet hittills den dagen. Jag ställde mig och spanade men tiden gick utan att den visade sig.

Efter ett antal timmar så kom det ett larm att fågeln hade setts i en annan pöl i våtmarken och kunde ses från ett fågeltorn. Tyvärr visade sig att avståndet till pölen var ca 500 m. Det gick inte att komma närmare då området är ett fågelskyddsområde och det blev dessutom motljus från tornet. Det soliga vädret gjorde att det var värmedaller i luften och det blåste endel. Det var bara att gilla läget och försöka så gott det gick. Tack vare 500mm brännvid med antiskak och 24 megapixel sensor blev det ändå en artbild. Om än den sämsta jag tagit.

 

Som tur är har den Blåvingade Årtan ett tydligt vitt band i ansiktet och en vit fläck vid stjärten så det går att se att det är den arten på bilden.

Inlagt 2013-11-10 20:39 | Läst 2240 ggr. | Permalink