Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Öland dag 1: Födosökande Dvärgbeckasin

I mitten av oktober 2013 åkte jag tillsammans med en kompis till Öland för att fotografera fåglar. Tidigare under den dagen som vi åkte till Öland hade en Svartnäbbad Islom setts ganska nära land mellan Sebybadet och Gräsgårds hamn. Vi beslöt att starta första dagen med att åka till Gräsgårds hamn och leta efter Islommen. Vi hittade inte någon Islom men det var en fin naturupplevelse att se sträckande fåglar i morgonljuset.

Framåt förmiddagen åkte vi till Ottenby och spanade ut över Västrevet en stund. Plötsligt blev det väldig oro bland fåglarna. De lyfte och flög runt.

Det visade sig att en Havsörn kom inflygandes. Den flög lugnt ner och satte sig på vad som verkade var sin favoritsten.

Efter denna upplevelse gick vi till gömslet vid Pölen intill fyren. Där inne var det en hel del skådare som spanade på en Dvärgbeckasin. Jag lyckades hitta en lucka att titta ut igenom och kunde studera dess typiska gungande upp och ner när den födosökte samtidigt som jag tog endel bilder.

Första dagen avslutades med att fota en Brandkronad kungsfågel vid Kungsgården. Det var molnigt och det hade börjat skymma så trots största bländaröppning blev det ISO6400 på bilderna. Dom blev ganska brusiga men det gick att reducera detta en hel del i Lightroom.

Inlagt 2014-01-25 17:35 | Läst 4060 ggr. | Permalink
Jag gillar första bilden där fåglarna flykt över horisonten nästan ser ut som ett notblad.

mvh Tommy
Svar från hramsen 2014-01-26 09:54
Intressant reflektion. Har inte tänkt på det förut men jag håller med om att det finns likheter med ett notblad.