Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Öland dag 2: Blandad kompott med Aftonfalk

Inledde dag 2 på min Ölandsresa i mitten av maj 2013 med att åka ner till Ottenby och spanade lite fågel vid spetsen. Fick bilder på en Roskarl och en Gråtrut som kämpade med att äta en fisk.

Vi bestämde oss ganska snart för att åka till Beijershamn. Vid fyrvägen så fotade jag både Småspov och Brushane.

I Beijershamn fick jag bra bilder på en Gravand.

Efter att ha varit en stund i Beijershamn så kom det rapporter på Svalan om en Vit Stork vid Enetri. Vi beslöt att åka dit. Någon stork syntes inte till men när vi åkte in på vägen vid Enetri så såg vi tre skådare som spanade intensivt på en törnskata i en buske. Vi tog givetvis några bilder på fågeln och sedan försvann den. När vi pratade med skådarna efteråt så trodde de att det kunde ha varit en Brun Törnskata, vilket hade varit en mycket ovanlig observation. Efter att ha kontrollerat våra bilder med fågelboken så kom vi lite motvilligt fram till att det var en hona av en vanlig törnskata. Det var ändå en kul händelse som fick upp pulsen en hel del.

Sedan dröjde det inte länge förrän det dök upp ett larm om att en Aftonfalk hade setts vid Ventlinge strand. Vi åkte genast dit och träffade några andra skådare som redan kommit dit men ingen hade sett falken. Vi bestämde oss för att stanna kvar och spana i området. Tiden gick utan att något hände. Ett nytt larm kom om att falken hade setts vid Mörbylilla så det blev snabb transport dit. Efter en stunds letande så siktades falken i en dunge ute på en åker. Tyvärr var det nysådda fält runt dungen så det blev bilder på ganska långt håll.

Dagen avslutades vid Sandviks Camping. Där satt vi i den värmande solen och såg diverse småfåglar och sträckande Vitkindade Gäss.

Inlagt 2013-12-23 17:38 | Läst 4338 ggr. | Permalink