Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Ölandsresa i slutet av Maj

Åkte till Öland för andra gången, under 2021, i slutet av Maj månad. Under 2020 blev det ingen resa då det var reserestriktioner i början på covid-19 pandemin. På vägen ner mot boendet vid Sandvik så kom ett larm om en Bergsångare i Mellersta lunden Ottenby. En väldigt ovanlig art i Sverige. Normalt sett håller dom till runt medelhavet. 

Fågeln höll till upp i trädkronorna i lunden och var väldigt svår att få syn på. Dessutom är den väldigt lik både Lövsångare och Grönsångare som också finns i samma område. Med hjälp av andra duktiga skådare så gick det till slut att få den på bild. 

På Ölandsresorna blir det alltid besök vid Ottenby och fågelstationen. Som fågel finns det alltid en risk att bli fast i näten och bli ringmärkt.

En del lite ovanligare arter ,såsom denna Busksångare, visas dessutom upp för besökare innan dom släpps. Intressant att få se fåglarna på riktigt nära håll.

Det finns också en liten trädgård vid fyren där man kan fota nyanlända fåglar när dom vilar upp sig innan dom fortsätter flytten norrut. Fick en fin bild på en Törnskata under detta besöket. 

I vattnet utanför fyren i Ottenby är det gott om Säl som ligger och solar sig på stenarna i vattnet.

Det sträcker också förbi en del Ejder


Åkte också till Stenåsa Camping. Det var en vindstilla dag och Östersjön låg helt spegelblank. Ljuset var också väldigt speciellt så vattnet och himlen smälte ihop när jag fotade denna Havsörn på långt håll. 

Det enda som störde i lugnet var en revirstrid mellan några Gravänder.

Det är många Rapsfält på Öland där Ladusvalorna ofta väljer att födosöka. Det blev ett bra bildmotiv.

Åkte nöjd hem efter att fått många nya fina bilder och dessutom Bergsångare som en helt ny art.

Inlagt 2021-06-15 19:23 | Läst 1291 ggr. | Permalink
Fin bild på törnskatan och grattis till bergsångaren. VI var på Öland över Kristi himmelsfärdshelgen och det kändes som lite för tidigt.
Hälsningar Lena
Svar från hramsen 2021-06-16 09:11
Tack så mycket ! När jag varit på Öland så brukar slutet av Maj vara bästa tiden.
Härliga bilder att se! Blev inget Öland för mig i år. Fantastiskt ställe med fåglar. Sist hade vi hornuggla i fyrträdgården och gulhämpling som visades upp från fångstnäten. Grattis till bergsångaren!

MvH
Johnny
Svar från hramsen 2021-06-17 11:05
Tack så mycket !