Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Pilgrimsfalk vid Silo

Under Januari och Februari 2020 har jag besökt en silo anläggning i närheten av där jag bor för att försöka få bilder på en Pilgrimsfalk.

Vid silon finns det gott om Tamduvor som Pilgrimsfalken jagade...

och några lyckades den fånga.

Den visade sig sällan mer än tjugo till trettio sekunder innan den försvann och oftast fick jag se den flygandes bort från silon. Jag ville helst ha bilder när den kom flygandes mot silon så jag fortsatte att åka dit tills det lyckades.

Till slut kom den inflygandes mot silon som jag tänkt mig för att sätta sig på sin favoritplats. Då fick jag en fin bildserie framifrån.

Inlagt 2020-02-29 09:57 | Läst 1075 ggr. | Permalink
Trägen vinner. Det blev ju några fina bilder. Kul med ett byte också. Är det i Tibro? fick frågan i min blogg om de var flyttfåglar, men inte i dina trakter ser det ut som Såg att danmark får en ökning vid flytt från den nordiska grannländerna så längre upp så flyttar de
Svar från hramsen 2020-03-02 07:53
Tack ! Silon är i Tidan som ligger ett par mil nordväst om Tibro. Denna individen verkar ha övervintrat men det jag läst mig till är att dom flyttar neråt Europa på vintern. Den milda vintern kan kanske ha gjort att den stannat ?
Jättefina fina bilder på falken, tålamod och man får inte ge sig, då blir det bra resultat :)

Det var jag som frågade Peter ang flyttfåglar ;)
Svar från hramsen 2020-03-02 07:55
Tack så mycket ! Tålamod är en bra egenskap ibland om man vill få till en viss typ av bilder.
Joakim88 2020-03-02 07:56
Exakt så :)