Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Rallhäger vid Rocksjön

I slutet av oktober 2014 så fick jag larm om en Rallhäger vid Rocksjön i Jönköping. Det visade sig att fågeln födosökte nära en gångbro över en kanal så det fanns bra chans att få bilder på nära håll.Denna möjlighet kunde jag inte motstå så jag tog ledigt från jobbet en förmiddag och åkte dit. Rocksjön ligger centralt i Jönköping så jag parkerade på ICA Maxi parkeringen och gick spåret ut till gångbron.
När jag kom fram så var inte fågeln synlig. Den hade flygit ut mot sjön. Det var bara att vänta men det var ganska behagligt i det för årstiden varma vädret. När jag stog där och väntade så såg jag en kråka jaga en fiskmås vilket var lite lustigt. Då skriker någon. "Där är den". Det visade sig att det var Rallhägern som kråkan jagade. Jag insåg att jag borde ha läst på om Rallhägern. Jag trodde att den var i samma storlek som en gråhäger men den var inte större än en fiskmås.
Den dök ner mot kanalen och satte sig på en gren och kråkan lät den vara.Nu var det bara att börja fotografera.Den gjorde endel försök att fånga fisk medans jag fotade men fick inget napp under tiden jag var där.

Inlagt 2015-01-05 22:30 | Läst 2242 ggr. | Permalink
Där fick du verkligen fina bilder på hägern.
Den ser ut i formen ungefär som de små hägrarna jag såg på Bali men med annorlunda teckning.
Svar från hramsen 2015-01-08 14:22
Tack ! Det underlättar när man kommer nära. Bilderna är tagna på mindre än 10 meters håll.
Kanonbilder på rallhägern! Snyggt!
Svar från hramsen 2015-01-08 14:23
Tack så mycket !!