Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Rosenfink vid Vätterns strand

Inte så långt ifrån där jag bor finns det ett skjutfält intill Vättern. Alldeles utmed vattnet går det en väldigt fin väg med Vättern på ena sidan och några lövskogsdungar på den andra sidan. I dessa dungar så kan man få se och höra sjungande Rosenfinkar på försommaren.

I slutet av Maj 2014 åkta jag dit med fru och hund med förhoppningen att fota en sjungande hane. Det var en halvmulen dag vilket var bra för att inte få för starka kontraster i bilderna. Vi hade inte promenerat alls länge utmed vägen innan vi hörde dess läte. Det visade sig dock vara betydligt svårare att få syn på dom. Man kunde höra dess läte väldigt nära men ändå inte se den i dom tätbevuxna buskarna i skogsdungen. Det var bara att tålmodigt vänta vilket inte var så jobbigt i det varma vädret. Så småningom visade en hane upp sig fint och jag fick dom bilderna jag hade tänkt mig.

Inlagt 2014-12-14 09:34 | Läst 2215 ggr. | Permalink
Det är en vacker fågel!

En av favoriterna för mig. Tycker de minskat i antal
de senaste åren. Vi har ett stabilt gäng vid Röttle utanför Gränna.

Fina bilder som får mig att längta efter våren.

Daniel
Svar från hramsen 2014-12-17 10:21
En av anledningarna att jag bloggar om detta mitt i den mörkast tiden på året är att återuppleva fina sommarminnen. Tack för att du gillade bilderna. /Håkan
Fina bilder på en vacker liten fågel
Svar från hramsen 2014-12-17 10:22
Tack så mycket !