Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Skedstork på Getterön

I början på Juni 2016 dök det upp en Skedstork på Getterön vid Varberg. Jag ville gärna åka dit för att försöka fota den, men det tog lite tid att komma iväg pga poolbygge, midsommarfirande och lite annat. Som tur var så visade den sig vara en riktig långstannare. Jag kom till slut iväg på första semesterdagen i början på Juli.  När jag kom fram, på förmiddagen, så gick jag direkt till stora gömslet och hittade fågeln på en ö i Dammen. Tyvärr så stog Skedstorken "på knä" och sov med näbben instoppad i fjäderdräkten och då var det ju inte så meningsfullt att ta bilder. Självklart så vill jag ju ha med den skedformade näbben som gett fågeln dess namn.

Detta skulle visa sig bli en tålamodskrävande fotografering men så småning om framåt eftermiddagen vaknade fågeln och den började födosöka. Då fick jag till slut näbb-bilderna.

 När storken hade födosökt ett tag så började den hoppa och studsa runt i något som kan liknas vid en trandans. Det var ett oväntat beteende.

Avståndet från gömslet till ön i dammen var runt 300 meter och dessutom var det en varm sommardag så det blev ganska ordinära bilder. Det var ändå kul att få se arten i Sverige.

Inlagt 2017-01-02 16:27 | Läst 1476 ggr. | Permalink
Vilken tur du hade Fina bilder Själv var jag i Galtabäck för något år sedan men den skedstorken var så långt bort så det blev ingen bra bild Det kommer säkert fler Gert
Svar från hramsen 2017-01-03 15:41
Tack så mycket. Det brukar dyka upp några stycken varje år i Sverige så det kommer fler chanser till bilder.