Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Sommarvadare i Halland

Åkte ned till Hallandskusten i slutet av Juli 2011 för att fota vadare. Vid denna tid rastar många vadare vid våra kuster då dom är färdiga med sin häckning och är påväg söderut. Första anhalten var vid Getteröns fotogömsle. Det fanns gott om vadare att fota.

Enkelbeckasin


Skogssnäppa

Gluttsnäppa


Grönbena

En Drillsnäppa landade precis utanför gömslet och började födosöka

Efter att ha lyckats fota många olika vadare vid Getterön åkte vi till Morups Tånge lite längre söderut. Det är en grund havsvik. Denna dagen var det rejält lågvatten så det fanns breda stränder att födosöka på för vadarna. Nackdelen var att fåglarna inte kom så nära som vi önskade men det blev bra bilder ändå. Vi satte oss i strandvegetationen och trots att vi inte använde gömsle eller hade kamouflage kläder så kom fåglarna hyfsat nära.

 Större Strandpipare


Kärrsnäppa

 Mosnäppa

Att Småsnäppan gör själ för sitt namn förstår man när man ser den intill en Kärrsnäppa
 

Inlagt 2012-02-04 14:12 | Läst 3224 ggr. | Permalink
Ja Jag bor ju inte så långt därifrån så kanske de får bli en tur dit till sommaren. Är de på fågelreservatet du fotat dessa eller är de på själva Getterön ??..Inte fotat fåglar så jättemycke men de här lockade mig verkligen ;o)
Ha det gött/ Helen
Svar från hramsen 2012-02-04 17:32
Bilderna är tagna på fågelreservatet från gömslena vid Getteröns naturum. /Håkan
Härliga bilder på vadare! Ögongodis+++++++
mvh
Kjell
Svar från hramsen 2012-02-05 10:44
Tack så mycket. /Håkan
Härliga bilder på dessa underbara fåglar . Gettrön är en underbar plats för att fota. Morups tånga likaså.Jag bor i Grimeton och är inte så långt från dessa platser.
MVH Anita
Svar från hramsen 2012-02-05 10:46
Tackar. Jag bor inte så nära men åker ändå dit någon eller några gånger per år. Där kan man verkligen njuta av naturen och fåglarna:)