Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Vårfåglar vid Hornborgasjön 2012

Jag bor relativt nära Hornborgasjön och har varit där ett antal gånger under våren och fotograferat. Det bästa stället, enligt mig, är Fågeludden. Där finns några fasta gömslen för att kunna fota fåglar på nära håll.

 

Pagoden vid Fågeludden Hornborgasjön

Här är några bilder tagna under våren från gömslena vid fågeludden.

 

Brunand

 Knölsvan

 Kricka

 

Skedand

Skrattmås

Tofsvipa

På andra sidan sjön finns Trandansen. Platsen är förstås mest känd för tranorna som kommer i tusental på våren men den finns många andra fågelarter där också. Man kommer inte lika nära fåglarna men det går att få fina bilder ändå.

 Bläsand

Bläsgås

Mindre Sångsvan

 Spetsbergsgås

 

Stjärtand

 Trana

 


 

Inlagt 2012-11-19 21:04 | Läst 5559 ggr. | Permalink
Kul att se! Jättefina bilder! I vår planerar jag att äntligen åka ner och fota vid Hornborgasjön. Tranor är mina favoritfåglar och nu vill jag verkligen dit och fotografera! Tänkte hyra ett gömsle, och tar gärna emot tips om allehanda tänkbara saker inför den kommande fotograferingen. Mvh Elisabeth
Svar från hramsen 2012-11-20 21:38
Kul att du gillade bilderna ! Att hyra ett gömsle för att fota tranorna är säkert en fantastisk upplevelse. Jag har inte gjort det själv men jag kan tänka mig att det känns som att vara en del av flocken.