Kommer främst att handla om naturfotografering, fågelskådning samt fototeknik

Vassångare vid Rysjön

Såg i slutet av Maj 2020 att det rapporterades en sjungande Vassångare i närheten av gömslet vid Rysjön. Vassångaren är främst nattaktiv och brukar hålla till långt ut i stora vassbälten. Det gör att den är lätt att få höra men svår att fota.

Jag bestämde mig för att vara på plats riktigt tidigt på morgonen. Jag trodde att den skulle spela för fullt då, men när jag kom fram så var den tyst. Jag fick vänta ett par timmar innan jag hörde dess surrande läte. Den flög mestadels runt lågt ner i vassen så jag kunde bara se den skymta fram ibland. Det var väldigt frustrerande. Som tur var så visade den sig relativt nära och lite mer öppet vid ett tillfälle så jag kunde ta några bilder. Under dom fyra timmarna jag satt i gömslet så visade den sig öppet endast i ca 20 sekunder så det gällde att hålla fokus och var beredd.

Inlagt 2020-09-18 10:37 | Läst 688 ggr. | Permalink
Bra jobbat!

Tålamod krävs!

Daniel
Svar från hramsen 2020-09-21 11:42
Tack så mycket !
Snyggt fint fångat, svårt det där med sångare, det är väl någon av dessa sångare som sitter i vassen som man nästan inte kan artbestämma utan lätet
Svar från hramsen 2020-09-21 11:43
Tack ! Ja det stämmer. Utan lätet går den knappt att artbestämma.
Snyggt jobbat! Har aldrig sett eller hört. Blev mycket bra bilder på den.

MvH
Johnny
Svar från hramsen 2020-09-21 11:44
Tack så mycket !