Mitt fotografiska minne

Livets krydda

Om en importerad Chevrolet Stepside Pickup -55

När jag var hemma i Åmål för några år sedan såg jag denna läckra Chevrolet Stepside Pickup från 1955. Den var då firmabil för en liten kryddbutik på Gågatan som hette just Livets Krydda. Jag tog några bilder på den. Och det var nog bra. Jag har inte sett den igen vid något av mina senare besök i hemstaden. Bilen importerades till Sverige i april 2008 och har troligen renoverats här.

Men den där Kodakskylten tror jag finns kvar

Den är lackerad i klassiskt engelsk sportgrön. Jag hade ju bara svartvitt i kameran så därför talar jag om det =)

Tyvärr tror jag affären har upphört. Den vägen har det gått med många butiker i Åmål. Men senaste gången såg jag en del nya butiker. Det är modiga människor som försöker klamra sig kvar i staden

 

Eders hängivne

Inlagt 2015-04-20 19:13 | Läst 8220 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder Thomas. Jag tycker dessa pickuper är störtsköna. De sticker ut på ett positivt sätt.
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-20 19:43
Och när de är så här fint renoverade blir upplevelsen av att se den än mer positiv.
Läcker gammal pickup i fantastiskt fint skick. Man törs knappt tänka på hur många timmars arbete som ligger bakom. Att driva en liten butik i Sverige är inte lätt, jag pratade med några i Nyköping som gjorde det. Vi hade bl a en fantastiskt fin liten ostaffär där, och en väldigt fin téhandel. Så småningom övertog tehandeln ostbutiken, de låg vägg i vägg. Men det var tungt för dem. Jag skulle bli förvånad om den finns kvar. En liten smula lättare är det här, men lokalhyrorna i centrum är löjligt höga.
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-21 07:01
Jag kom i slang med en veteranbilsägare i Norrtälje förra året. Det han vittnade om kan nog avskräcka de flesta veteranbilsdrömmar. Men det är ju roligt för oss andra att några entusiaster håller på.
När det gäller butiker är jag ingen vän av stormarknader och gallerior. Det lilla formatet passar mig bättre. Jag gillar att ha en lite närmare relation med butiksägaren. Därför handlar jag gärna i Åmål när jag är hemma.
Hej N Thomas.
Vacker och väl renoverad pick-up. Vilket leder minnen. Jag minns dessa bilar från amerikanska filmer när jag var en pojke. Och min pappas första bil var en Studebaker pic-up med dansk byggt cabine. Extra bred för tre personer. Min pappa kunde sitta ända till vänster så jag kunde styra och växla och han passade pedalerna. I början sa han "växla". Jag lärde mig senare att kunde höra varvtal när jag skulle väksla och min far sa ingenting - så var jag och han mycket stolta:-)
Mycket fina svartvita bilder som vanligt.
Hälsningar från Erik / DK
PS: https://www.youtube.com/watch?v=cJrHoIEZVlg
Svar från N Thomas Meldert 2015-04-21 12:16
Det är kul att läsa om dina minnen, Erik. Moderna pickuper ger jag inte mycket för. Äldre dito har mer karaktär =)
Erik Madsen 2015-04-21 13:04
Håller fullständigt med.
//Erik/DK