Mitt fotografiska minne

Rolleiflexen i vinteride

Sista rullen för i år blev en FP4+

Rolleiflexen har varit , och är, en av de trevligaste apparater jag fotat med genom åren. Slutaren gav upp för ett par år sedan men fick vård av Kalle  i Täby och fungerar finfint sedan dess. Nu lär den fungera en generation till.

Jag har ett evigt pågående projekt (som jag i hemlighet hoppas göra en bok av) med temat Temporär arkitektur. För ett par veckor sedan flyttade en sån där temporär arkitektur in alldeles i närheten av där jag bor. En mindre stad av containrar. Jag har redan tagit många färgbilder av den ur olika vinklar men den här gången tänkte jag köra den svartvita rullen som suttit ett tag i Rolleiflexen för att sedan låta den vila över vintern. Jag väntade bara på det rätta vädret. Idag hände det men försvann lika fort som det kom.Och jag upptäckte att en del containrar redan hade försvunnit. Jag tog mina bilder ändå. Framkallade och skannade nyss.

Här på huvudgatan i containerstaden syns det redan att en del "hus" försvunnit.

Det här var ett parhus

Eders hängivne

Inlagt 2017-09-16 21:07 | Läst 9143 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Alltid bra att ha fotoprojekt Thomas, då blir man aldrig sysslolös inom fotografin. För några år sedan hade jag ödehus som projekt men med tanke på att det kostar att flacka runt med bil så ligger det på sparlåga. För 25 år sedan köpte jag så många gamla kameror det bara gick att få tag på, men samling växte och tog mycket plats och låg nerpackad, större delen såldes, och med förlust naturligt vis. Nu köper jag bara enkla kompaktkameror till min samling och jag hittar en och annan från 20 kr och uppåt. Har ock en ganska stor samling böcker om foto också. kan vara svårt att få tag i numera.

Mitt fotoprojekt nu är gatufoto med skuggor och speglingar och lite annat smått o gott.


Hälsningar Bengt
Svar från N Thomas Meldert 2017-09-17 11:51
Ja, det är bra att ha ett latent projekt som man fyller på efterhand med nya bilder. Gatufotografi är ett mycket bra exempel på det. Själv kör jag gärna mycket veteranbilar men att åka på träffar blir för mycket av det goda. Bäst gillar jag att hitta en gammal bil på gatan.
Jag har också gjort mig av med många kameror men behållit de intressantaste och roligaste.
Projekt är kul! Frågan är om jag skulle ha plåtat mycket alls i sommar om jag inte hade haft ett pågående projekt.
Saken går ut på att undersöka vad 1930-talets finaste och dyraste amatörkameror kan prestera på modern film och med digital efterbehandling - med utskrifter på en modern bläckstråleskrivare. Projektrapporten blir ett album med hyfsat stora pappersbilder.
Kamerorna är en Contax II med Zeiss Sonnar 1,5/5cm från 1937, och en Super Ikonta med Zeiss Tessar 2,8/8cm från 1936.
Detta har hållit mig igång fotografiskt hela sommaren - och kul har jag haft. Bildbehandlingsarbete lär jag ha över julen... :-)