Mitt fotografiska minne

Mörkrum Vällingby

Om nästa steg i mitt analoga liv

Mörkrum 3.0 är på gång. Fyra av mina analoga vänner  som bor i eller i närheten av Vällingby och jag har just ordnat ett gemensamt mörkrum. Stockholms kommun har ställt en fastighet med rum för ateljéer till förfogande för kulturarbetare (konstnärer, författare, fotografer, konsthantverkare m fl). En förening, Studio ABC har bildats för att driva huset. Vi har hyrt två rum, det ena med vatten och avlopp för mörkrum och ett bredvid som "ljusrum". Mörkrummet ska förstås bli ganska traditionellt med förstoringsapparater och våtbänk. Ljusrummet ska användas till fotografiskt arbete som inte behöver mörker.

Vi håller just på med att bygga upp det och räknar med att kunna börja arbeta i det inom några veckor. Studio ABC kommer att delta i Kulturnatt Stockholm med en utställning av alster från hyresgästernas verksamheter. Vårt mörkrum kommer förstås också att ställa ut lite fotografier.

Det känns just nu oerhört inspirerande att  lämna mitt toalettmörkrum för ett rymligare och mer ändamålsenligt. En extra bonus är att det ligger bara 200 meters promenad från där jag bor. Så det känns nästan som hemma.

Eders Hängivne

Inlagt 2019-03-16 19:09 | Läst 6369 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Låter kul det här Thomas!
/B
Svar från N Thomas Meldert 2019-03-16 19:55
Det är det.
Mange gange tillykke med det N Thomas.
Mvh. Erik.
Svar från N Thomas Meldert 2019-03-16 19:55
Tack, Erik, för lyckönskningarna
Wow! Vad kul!

Hälsar
Eva
Svar från N Thomas Meldert 2019-03-16 19:56
Visst är det, Eva!
Låter verkligen bra! Och lycka till!
Svar från N Thomas Meldert 2019-03-17 08:07
Tack, Måns!
Lycka till inget är som att vara i mörkrummet...vi hade ett så stort bra med perfekt utrustning nu är Fotografiska föreningen i Malmö ägare av det till glädje för oss..
Jonen min sysslade med ädelförfarandet...nu bor vi i lägenhet men är lyckliga för den tid vi hade i mörkrummet...så jag önskar dig allt gott där...det kan bli fotokonst.
Hälsar
Gun-Inger
Svar från N Thomas Meldert 2019-03-17 08:09
Tack, Gun-Inger. Just nu är jag vädigt lycklig över att lämna mitt trånga mörkrum i hemmet. Det blir en riktig inspirationskick att köra kopior i det nya.