Mitt fotografiska minne

Retrokänsla

Idag fick jag ett retrosug. Längtade efter mina gamla Chinon-kameror. De två första köpte min brors fru för att ge honom som present. Han var sugen på att köpa hela kitet men jag sa att det var sålt. Han grämde sig ända tills desamma dök upp som en present, komplett med två objektiv, några filter och en välanvänd fotoväska.

Jag ringde lillbrorsan idag och undrade om han hade dom kvar. Jodå, det hade han. Var han intresserad av att sälja? Jodå, det var han. Vi kom överens om priset väldigt fort och jag ska hämta dom nästa gång jag åker hem till Åmål. Det känns lite härligt.

Min absoluta favorit köpte jag senare. Även det en Chinon. En Genesis II med autofokus och moderat zoom, makroläge och motoriserad filmmatning. Det var mest för att enkelt kunna fotografera barnens uppväxt. Riktiga snapshots var det meningen. Snabbt sikta och skjuta. Barn har ju en sedvanlig rörlighet. Den använde vi MYCKET. Den kameran är dock förlorad för alltid men jag hittade en till salu i Amerika och jag har mailat säljaren. Väntar nu på positivt svar.

Praktikan som jag började fota med finns kvar hemma hos pappa. Den är ju hans så den ärver jag väl en sorglig dag i framtiden. Det kan gärna vänta många år...

Inlagt 2008-08-12 19:13 | Läst 7142 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Genesis II. Det var ett pampigt namn må jag säga.
Om nu Genesis är Skapelsen så kanske II:an är nån sorts Director´s cut av skapelseberättelsen. :-)

Mvh
Pa
Svar från N Thomas Meldert 2008-08-12 21:17
Den var bra! Men snarare tror jag att Genesis II var en ekonomivariant av Genesis. Genesis III var nog dock ett steg i rätt riktning. Minns inte klart hur det var. Genesis II var den enda som fanns i den numera enda kvarvarande fotoaffären i Åmål. Han ska visst sälja, men ingen vill köpa...
Chinon Genesis II från Amerika är på väg...
Den kamerala avdelningen är komplett. Då räknar jag inte undervattenskameran för 110-film som jag fick som välkomstpresent i nån bokklubb. Det var en skitkamera som jag inte vill ha tillbaka.