Mitt fotografiska minne

Téceremoni

Jag beställde just en bok om Exponering från Bokus.com. Pagina har gett ut den men den var 30 % billigare på Bokus. Exponering tycks vara ett problem för mig. Antingen blir det för mycket eller för lite. Här en bild som enligt Galleri FS var för dåligt exponerad. Höjde sig över mängden gjorde den inte heller. Och jag som ville framhäva själva servicen utan en bakgrund som kräver uppmärksamhet. Jag är i alla fall nöjd med den. Men galleriet refuserade den.

Om du kommer hem på té hos oss kan det hända att du blir utsatt för en teceremoni med denna téutensil. Varmt vatten i skålen under för att hålla téet varmt. Téblad i tékannan och varmt vatten i karaffen. Vi häller det varma vattnet i tékannan och konverserar. Se upp för den lille kinesen. Om värdinnan häller varmt vatten på honom så pinkar han rakt fram i en väldig båge. Konversationen kommer av sig. När téet dragit färdigt serverar värdinnan téet i de små kopparna och tédrickandet kan börja.

När stämningen är på topp kan vi börja samtala om bilden. Vad tycker du om den? All kritik är ok. Jag börjar: Det är synd att fotografen och hans vardagsrum reflekteras i kopparna, ett nybörjarfel. Din tur.

Inlagt 2008-08-14 19:59 | Läst 10903 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hmm. jag ser inte reflektionen, än mindre reflekterar över den:-)
Men motivet som sådant får mig väl inte.. poppa till direkt?´
Däremot är den bra avbildad tycker jag.. inga hårda skuggor.. inget utfrätt i högdagrarna..så något dålgit exponerad förstår jag inte alls.
Men å andra sidan, det finns ett litet fåtal nekanden man kan kryssa i på galler fs, och tror viss inte ens tänker på vad de kryssar i om bilden inte tilltalar... så .. ta det där med en nypa sakt!!.-)
//Anna (som blivit nekad säkert en 8 gånger nu;-) Har blivit jakad 2 dock )
Svar från N Thomas Meldert 2008-08-15 06:40
I sanningens namn så syns fotografen och vardagsrummet när bilden täcker hela skärmen =) Jag kan förstå om du inte såg den här. Jag har inte blivit refuserad lika många gånger som du än. Inte heller accepterad någon endaste gång. Men en vacker dag så...
Tack för kommentaren

PS
Jag tog det med en matsked salt=) Försöker igen
Tedrickande tycks kräva tålamod.

Hm ... ljuset känns rätt, faller in snyggt, men jag tycker reflexerna är lite "skarpa", de fångar mitt öga och skär lite (kanske har jag fel inställningar på datorskärmen). Vad sägs om en annan bakgrund? En djupröd blänkande sidensjal? :-) Som matchar kanten på servicen (färgen får dock inte skära sig med den lille kinesen ... eller, så får den det!)
Svar från N Thomas Meldert 2008-08-15 06:43
Tålamod behöver man fem matskedar av för att avnjuta en téceremoni. Tack för din kommentar och tips.