Mitt fotografiska minne

Lär känna mig - snabbkursen

En av de svåraste saker man kan ge sig in i på internet är att lära känna någon annan. Särskilt på djupet. Det är ju inte alltid man ens känner sig själv så bra. Det är så mycket man missar när man inte träffs utan bara möts i ord, och föralldel bild. Smileys räcker inte till för att ge en fullödig bild av dig eller mig när vi läser varandras ord och tittar på varandras bilder. Jag tänkte blotta mig lite i ord för dig som vill lära känna mig. Om du inte vill så är det ok. Gå till nästa blogginlägg medan jag lägger ut en bild som på sätt och vis och i olika aspekter symboliserar mig och mitt liv. Du som vill kan fortsätta nedan.

 

Några gånger under min karriär har jag gjort ett antal olika personlighetsanalyser. Vid två tillfällen har jag gjort samma och med samma resultat. Det var några år emellan så jag känner mig säker på att jag inte kom ihåg mina svar från första gången. Metoden heter MBTI, Myers & Briggs Type Indicator. En välkänd och mycket använd metod. När man gjort testet får man ett fyrasidigt häfte som beskriver vem man är (med en träffsäkerhet på 75%). Min personlighetstyp var båda gångerna INFP. Och båda gångerna jag läste häftet grät jag. Inte av sorg utan för att jag kände mig bekräftad. Till mer än 75% tyckte jag också. Vem är jag då? Läs mera på den här länken. Det är inte långt men det är på engelska.

Här kommer snabbkursen – att lära känna Thomas Meldert, född i Åmål. Han som älskade farmors bullar med mjölk.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/INFP

 

Om du någon gång i livet får en chans eller möjlighet att göra en MBTI-test så råder jag dig att göra det.

 

Imorgon åker jag hem till Åmål. Mamma Carin fyller år och det är Ljusfest på stan. Kanske jag t o m träffar Elin. Återkommer.

Inlagt 2008-09-11 23:54 | Läst 7083 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Trevligt. En INFP till. Vi är inte så många! Det är faktiskt den ovanligaste typen.

MvH
/J-O, med tiden mindre I och mer F
Svar från N Thomas Meldert 2008-09-12 07:21
Välkommen i klubben då =) Jag anade väl att det fanns några som gjort en MBTI.
Tack Thomas för ett fint inlägg - hoppas du får en fin helg i Åmål.

Jag har gjort testet och enligt den är jag en...

http://en.wikipedia.org/wiki/Healer_(Role_Variant)

Jung är för övrigt en man jag är mycket berörd av - dvs, det han förmedlar än i dag genom sitt arbete.
Svar från N Thomas Meldert 2008-09-12 08:37
Tack Lysa. Då är vi i samma klubb du och jag (enl. Keirsey). Jag har också intresserat mig för Jung, så tekniker jag är =)
En till!
Jung alltså, förutom Healer!
Svar från N Thomas Meldert 2008-09-12 09:29
Det kanske är vanligt att fotografer är lagda åt det här hållet =)
Nej, jag tror fotograferna är spridda över alla 16 typerna; det är därför vi är så olika som fotografer. Vi INFP:are vill förstå den inre meningen med fotograferandet, och så vill vi hjälpa andra. Einstein och Moder Theresa i kombination ;) Lite förenklat. Och andra har en annan relation till fotografering (och annat i livet).
Svar från N Thomas Meldert 2008-09-12 20:10
Jo du har nog rätt. Det vore ju tråkigt om alla fotografer var likadant funtade. Det blir nog bättre bredd på bilderna om vi är olika.