Mitt fotografiska minne

Retrokameratips - 29

En liten rolig Robot IIa finns nu till salu på ebay i Tyskland. Den är tillverkad ca 1950 och har en fjädermotor för filmframmatning. Objektivet är ett Xenar 37,5 mm/f2,8 med fungerande slutare. På ett annat ställe i beskrivningen anger säljaren att det kan finnas delar som inte fungerar så, för säkerhets skull, fråga. Den här kameran hade en mottagande filmkassett så den blir lite speciell att ladda med 135-film. Kolla i manualen hos butkus.com.

 

 

Inlagt 2009-04-24 10:22 | Läst 3438 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Genom google hittade jag hit, därav ett sent svar ;-)
Har du sett "mycro" -kameror? dom är snäppet koolare enligt mig, är riktigt sugen på en sådan, och dessutom ifrån samma årtionde (50-talet) Och ska funka med någon form av film, trotts sin storlek.
Läste även om dina åsikter om ebay, och varför det är så bra - men har du funnit global.ebay.com? vad jag vet är det allt sammans samlat - men av vad som kan skickas till sverige.

/Johan
Svar från N Thomas Meldert 2010-11-15 23:14
Mycro-kameror har jag inte sett. Kul att du hittade hit även om det var längesen det här skrevs =) Jag känner till alla ebays men jag brukar logga in på enskilda länders också för att kolla. Det är inte alla som tänkt på att de kan sälja till andra länder och då missar man dem på ebay.com och ebay.se. Jag brukar fråga om det inte framgår och ofta är det ok att bjuda.