Mitt fotografiska minne

Olympus på rundsmörjning

 

Ni som följer min blogg och har gott minne kommer säkert ihåg min gatufotosession i somras som kom av sig när kameran strejkade utan att jag noterade det. Några månader efter det debaclet verkade kameran ha repat sig, men nej. Den var verkligen trasig i slutaren. Nu tycker jag att min Olympus 35 RD är en väldigt trevlig kamera så jag tog den till WernerLP Foto för översyn. Precis som när man tar bilen till verkstaden ibland. Jodå, Werner kände till problemet med dessa Olympusar och det skulle gå att fixa. Igår hämtade jag den och nu sitter det en film* i den igen. Det känns som om vårluft har kommit in i lungorna igen =)


 

"gatufotografen"

 

*

Inlagt 2010-02-27 18:09 | Läst 6753 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Äger själv en Olympus RC med 1:2,8 f=42mm har laddad in en Fuji superia 100 film för ca 3-4 år sen och tagit 16 bilder kanske värt att fota klart fast filmen är utgången nu.Ser att filmkänslighets inställningen har jag på
objektivet.Lycka till med nya filmen:)-
Svar från N Thomas Meldert 2010-02-27 19:24
Som du ser är RD:ns objektiv lite vassare, 1,7/40. Om du redan har film i så är du ju bara att köra klart. En promenix på stan så är den saken avklarad =)
Verkar vara en trevlig kamera. Har själv plockat fram en gammal Olympus PEN EE som jag laddat med en S/V rulle. Vi får se om det blir något, den verkar funka.
MVH David.
Svar från N Thomas Meldert 2010-02-28 07:41
En Pen EE är också mycket trevlig. Men filmen tar ju aldrig slut! Typisk snapshot och gatufotokamera. Min är också laddad med en kort rulle =)
Kommer mig att tänka på en liten Fujikamera min förra fru hade för många år sedan, jag minns inte modellnamnet. Men den var ytterligt kompakt och enkel att använda. Ett originellt drag var att man drog fram filmen genom att sätta tummen i en skålad knapp med räfflade kanter och så vrida. Faktiskt ingen riktig höjdare, annars var det en charmig lite pryl. Möjligen halvformat, jag minns faktiskt inte.
Svar från N Thomas Meldert 2010-02-28 07:52
Det kan ha varit en Fujica Mini. Jag hittade en här:
http://corsopolaris.net/supercameras/half/halformat3s.html
men du får scrolla långt ner =)
Det stämmer, det var en Fujica Mini, helsvart. Designad av riktigt framstående folk (se jag nu på nätet) och avsedd just som tjejkamera. Snygg, nätt, busenkel att använda. Det skulle inte förvåna mig om den har lite samlarvärde nu.