Mitt fotografiska minne

1000 meter böcker

Om törsten efter kunskap

Det gick åt  mycket bananer...

En del dansade fågeldansen...


Promenaden blev nog dubbelt så lång. Många rundningsmärken...

Inlagt 2011-08-21 18:25 | Läst 7935 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jösses vilket jippo! Men det verkar som om en del satt för höga priser på rena returpapperet. Böcker ska cirkulera! Här kan man lämna in sina utlästa(!) böcker på återvinningsstationen, de har ett helt rum för det. Den som vill ha något kan gå dit och välja och vraka. Kostar noll. Någon frivilligorganisation samlar in böcker också, för en årlig bokmarknad av något slag. Behållning går till välgörande ändamål.
Svar från N Thomas Meldert 2011-08-21 22:13
Men det här är förlagens sätt att göra sig av med gamla lager. En kul avslutning på Stockholms Kulturvecka, tycker jag.
Som gatufotograf måste det ha varit ett eldorado att fotografera hugade spekulanter och bokmalar med fokus på något annat än dig:) Har du hittat det optimala sättet att fokusera x100:an vid gatufotografering?

/Tommy
Svar från N Thomas Meldert 2011-08-21 22:19
Jag körde mest hyperfokalt men det var lite mörkare på en del ställen så skärpedjupet var inte så imponerande. Nästa gång ställer jag nog upp ISO:n istället. Hyperfokalt är himla bekvämt. Slutaren reagerar ju direkt och ingen fördröjning för fokusering. Jag körde mest på bländare 8 och fem meter. Då hade jag hyfsad skärpa mellan 2 och 10 meter enligt sökaren. Fast jag tror man får lite mer egentligen. Största nöjet var nog ändå tumgreppet, softreleasen och handlovsremmen. Så himla bekvämt det var!
Oj. Dit hade jag aldrig blivit ivägsläppt... ;-)
Svar från N Thomas Meldert 2011-08-22 09:18
Jag aktade mig noga för att inte titta efter böcker =)
Min skärm är kalibrerad och bilderna är hos mig helt okey.
// S-O