Mitt fotografiska minne

BW400CN

Om en intressant svartvit färgfilm

Jag hade länge sneglat på den där svartvita filmen som framkallas i C-41-processen. Så till sist slog jag till och köpte en rulle för att prova. Sedan låg den i frysen i nästan ett år. Jag kom mig inte för att sätta den i en kamera. Nu på sensommaren blev det av och den hamnade i min svarta OM-2N som för tillfället hade en Zuiko 2/85:a där fram. Här kommer en blandad kompott av händelser under den tid filmen satt i kameran.

Först Kolmården

Barnbarnen umgås med svinen

Herre på täppan

 

Den ofrivillige naturfotografen lyckades fånga en björn i bilden. Den finns där nånstans...

 

Sedan Planket

 Det är ju ingen större mening med att ta bilder på bilder så jag tog på nåt annat...

Planket är ju mer än bilder

Man kunde köpa mat också.

 

Och sist en tidig morgon i Vällingby

 

Avsiktligt underexponerad så mästra mig inte.

 

Ja, vad ska man säga om det här då? Jag tror jag gillar den.

Mellanformataren

PS
Jag ska nog prova att kopiera några bilder som vanligt i mörkrummet i alla fall...

Inlagt 2012-09-01 10:30 | Läst 9966 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den där filmen har jag haft i åtanke, den är ju rätt dyr... Härliga bilder, jag gillar känslan och den svaga färgtonen. De flesta känns som kortare brännvidd än 85mm. Framkallar du C-41 själv?
Svar från N Thomas Meldert 2012-09-01 14:32
Dyr? 45:- på Brunos Bildverkstad är inte dyrt. Men 69:- på Scandinavian Photo är för mycket. Photax har slutat sälja den.
Färgtonen kommer sig nog av att jag skannat den som negativ färgfilm. Den har ju samma bas som vanlig negativ färgfilm. Svartvita bilder blir f ö mörkare när man laddar upp dem på FS så jag brukar skanna och lägga upp svartvita bilder som färgbilder.. Känslan i den här filmen är helt annorlunda än T-kornsfilmer. Vad det beror på vet jag inte men ja, jag gillar resultatet.
85 mm rakt igenom. Möjligen en 35:a på någon av Planketbilderna. Jag har C-41-kemi och jag kan framkalla själv. Det är bara lite bökigare än vanligt svartvitt så den här lämnade jag in till labbet.