** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Mitt fotografiska minne

Avvand

Tänk så fort man vänjer sig. Det som förr satt i ryggmärgen är som bortblåst. Den inlärda reflexen är borta. Visst är det helt naturligt och självklart att dra fram filmen på en analog kamera? Under veckan har jag tagit två rullar svart/vitt. En i min Brownie och en i pappas Zeiss. Bara för skojs skull. För att se om det blir nåt. Jag fick ju gammal film av pappa också så nyfikenheten kostar bara framkallningen. Jag vet inte hur många bilder jag tagit men helt klart fler än man kan få in på en rulle. Jag kommer på mig själv förstås och bannar mig. Jag GLÖMMER att dra fram filmen! Drygt hälften är nog ok men resten är nog antingen överexponerade eller perfekta dip- eller triptyker på en och samma ruta. Första dagens misstag var väl ok men att glömma det på bara några dagar? Jag är nog färdig för senilhemmet.

 

Jag skrev ett mail till frugan från jobbet och sa att jag kommer hem tidigt idag. Hon svarade med att då kan vi åka ut och fotografera! HON tar initiativet! Jag satt ner och dånade inte av. Mycket riktigt blev det en fotosession ute på Drottningholm idag. Det var kyligt och blåsigt men det blev några bilder. Och soppa att värma oss med när vi kom hem. Här är några bilder ur högen. Vädrade klenoderna också men de filmerna ska framkallas först.


Paradis för ekorrar


Någon är nog hemma. Flaggan var uppe.


Fru fotograf.


Kinas paviljonger.
 

 


Caféet stängt för säsongen.

 

Icke tycka om turist. Tycka turist trist.

Inlagt 2008-10-17 21:45 | Läst 7335 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lycka till med dubbel-exponeringarna...
Jag hann i alla fall före dig med en lådkamera-bild på FS!

/Olle ;-)
Svar från N Thomas Meldert 2008-10-18 07:31
Attans också! Men du behövde ju lite mer bilder på din sida =) Och din Brownie är äldre än min så du vann dubbelt.
Ingen dålig bildskörd, jag känner igen de "Melderstska diagonalerna" i cafébilderna. Och så var det en fin bild på fru Fotograf!

Du och jag är ju inte riktigt samma åldersklass så jag har inte samma vurm för lådkameror, däremot så tog jag fram mitt första systemkamerahus häromdagen och upptäckte att jag saknar känslan av att hålla i det. Det är en analog EOS 5 jag köpte 1997, huset är tunnare och mycket skönare att hålla i än nuvarande EOS20-klumpeduns... Bara tio år sedan och redan nostalgi!

Hälsningar

Magnus
Svar från N Thomas Meldert 2008-10-18 07:50
Det är lite kul med de gamla analoga kamerorna i alla fall. Min första systemkamera köpte jag nyss tillbaka från lillbrorsan och den är märkligt lätt att hålla i. Chinon CE5. Där går det dock inte att göra dubbelexponeringar av misstag. Det är ett aktivt val =) Jag köpte den 1978 så det är inte så längesen det heller i kameravärlden
Jag instämmer när det gällar känslan i "analoga" kameror. Tog med mig FE2:an på en dagsutflykt i somras. Den hade legat ett par år sen senast och jag hade tydligen glömt känslan. Blev lite nykär i känslan i avtryck, frammatningsarm, vikt osv.
Det är mycket skönare att ratta på objektivet än några små rattar på huset.
Hade det funnits ett digitalt bakstycke till den hade jag köpt ett direkt!