Mitt fotografiska minne

Bättre lycka nästa år

Om nya tag

Innevarande år har väl inte varit så lysande vad gäller kvantiteten bilder. Däremot har det varit ett av de intensivaste när det gäller mörkrumsarbete. En sammanfattning blir därför kort.

Utställningen "Konstnärer i arbete" genomfördes i februari i Konsthallen ABC.

Under hösten har jag kopierat mängder med porträttnegativ och satt kopiorna i två album. Jag har ett trettiotal kvar att kopiera som spiller över till nästa år.

2024 har jag tänkt fortsätta med porträttfotografering men också ge mig på något helt nytt, fotokonst. Fotografier som kan hängas på väggen hos vem som helst. Här finns ju en hel del förebilder bland kända fotografer, t ex Michael Kenna och Allen Koppe. Fine art photography kallas det visst. Så nu gäller det att förnya sitt bildseende.

Inte det bästa exemplet men som ingenjör kan jag tänka mig att ha den på väggen (och det har jag haft också).

 

Eders Hängivne

Inlagt 2023-12-28 11:50 | Läst 935 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Synd att du inte hann komma därhän innan du slutade på Prevas. Såg att de tagit idén till sig, men det var en annan konstnär som hängde i lunchrummet.
Teknik är vackert. Du har några fina lokbilder också vad jag minns.
Svar från N Thomas Meldert 2023-12-28 12:06
Jag var ju på uppdrag på Ericsson de sista sex åren. Där ordnade jag till ett par fotoväggar på Prevas bekostnad. Alla intresserade fotografer på vår avdelning ställde ut. Det fungerade bra tills pandemin slog till och sedan slutade jag ju innan pandemin var över. Fotoväggarna ligger i träda har jag hört fastän alla är tillbaka.