Mitt fotografiska minne

Digitaltorka - Analogblöta

Det har inte blivit många digitalbilder i december. En riktig digitaltorka har det varit. Jag har mest häckat bakom någon analogkamera och njutit av långsamheten och överaskats av att få vänta med att se resultatet. 24exp är klart men rullen hade 36 bilder så jag fortsätter tills den är slut. Igår var vi ute på Drottningholm och jag körde en hel rulle i min färskaste analoga Olympus som jag köpte 1998 eller 99. Jag skickade den på framkallning direkt, otålig som jag är =) Det sitter rullar i ett par veterankameror som jag tänkte slösa idag på mina kära. Alla mina Chinoner har film i sig så mellandagarna är räddade. Ja, ni hör, det är analogblöta i Vällingby.

 

Här kommer i alla fall några digitalbilder från december.

 

Rysk nationalmat beredes. Pilimeni. En slag tortelini med kött i.

 

 

Vi gick på bio också och såg den roliga filmen Vicky Christina Barcelona sen åt vi en mustig fisk-och skaldjursgryta på Gondolen medan alla andra åt julbord =) (Vi är inte mycket för julmat hos oss.) Så här nöjda blev Anna och Nataliya då.

Inlagt 2008-12-24 11:28 | Läst 7383 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Visa bilder på mat som ser god ut, utan att skriva receptet - fy Thomas! God Jul!
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-24 13:57
Ja, jag vet. Men jag kan det inte =) Jag vet bara att den är en deg och en köttmix av fläsk, nöt och lamm. Grymt gott med nubbe till.
Ah, rysk mat. Det väcker blandade minnen hos mig, men mest beroende på mina hopplösa försök att beställa mat i en cantina. Maten som jag lyckades slumpa fram var jättegod, varenda dag. Jag längtar tillbaka.
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-25 19:45
Jag har bara varit i Moskva. Min fru är därifrån. Var har du varit?
Jag var också i Moskva. Jobbade där under tio intensiva dagar november 2005. Blev skjutsad från hotellet till arbetet 08.30 varje morgon, tillbaka igen vid 22-tiden. Fick tillfälle att promenera på Röda torget vid midnatt en onsdag. Så det var verkligen en isolerad bit av Ryssland man fick smaka på, men det gav mersmak!
Svar från N Thomas Meldert 2008-12-25 20:00
Ja, det finns mycket fint att se i Moskva. Jag hade ju personlig och kunnig guide =)