Mitt fotografiska minne

Jag kunde inte låta bli

Den bästa svartvita filmen fanns på ebay

Det är nog sista dödsrycket för Fuji Neopan 400 hos alla inköpsställen. Men jag hittade och köpte nyss en 7-pack på ebay för ett hyfsat pris jämfört med Brunos hutlösa.

Nu när det är vinter pressar jag dock Tmax 400 på 1600 men till våren blir det bra med den här.

Eders hängivne

PS
Tipsa mig gärna om fler ställen men inte Neopan 400 CN som ju ska framkallas i C-41. Den är inte intressant. 

Inlagt 2016-11-22 17:53 | Läst 4893 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Din förtjusning i filmfoto är lite främmande för mig. Men du hag gjort en trevlig bok om gatufoto. Här på ön finns inte så mycket gator att fotografera på. Vill jag köra gatufoto måste jag åka till Victoria. Men det blir sällan av.
Svar från N Thomas Meldert 2016-11-22 21:35
Det är främmande för mig att spela golf. Ändå är det många som är förtjusta i det =) Det är väl bra att vi har olika intressen. Vi borde kunna berika varandra med dem.
EGW 2016-11-22 23:59
För all del, missförstå mig inte! Jag ser inget fel i vare sig filmfoto eller golfspel (jag spelar inte golf). Så jag är inte kritisk till din förtjusning i filmfoto, bara förundrad. Ta det inte personligt! Och visst kan vi berika varandra med våra olikheter. En av mina bästa vänner här på ön är ivrig golfspelare. En gang i tiden fotograferade jag med film, jag började redan i 10-årsåldern. Jag har rätt många foton från årens lopp i mitt arkiv. Men för mig blev det ett jättelyft att börja fota digital och därmed ha kontroll över hela framkallningsprocessen. Jag har erfarenhet av labbarbete (har en gang arbetat i ett fotolabb), men jag tyckte det var tungt att få fram bilder den vägen jämfört med att jobba digital. För färgfoto användes i första hand en Kodak-maskin, men vill man ha bra resultat måste man jobba för hand även med färg. Men de som bemästrar det jobbet kan åstadkomma fantastiskt fina resultat.
Svar från N Thomas Meldert 2016-12-20 07:04
Ingen fara Ernst. Jag tar det inte personligt. Några av mina bekanta har återupptäckt det roliga med att köra på film. Den analoga fotoklubb jag var med och grundade 2013 närmar sig 100 medlemmar och har varit Stockholmsregionen tredje största fotoklubb ett bra tag nu. Filmens magi lever ännu =)