Mitt fotografiska minne

Mera 85 mm

Om mitt andra ekipage

Mitt förra ekipage har jag just börjat använda så det blir inga bilder ännu. Nu har jag satt ihop konfiguration nummer två som kan köras parallellt med den första. Jag hade ju satt i en färgfilm i den förra så i den här har jag satt i en svartvit film, Neopan Acros 100. Den här filmen är just nu min favorit på grund av sitt fina korn och vackra tonomfång, särskilt när man kör den i stående framkallning. Det blir grymt fina negativ.

Olympus OM-2n med Zuiko f2/85 och Acros 100. Jag pressar lite till 160 som jag brukar.

Eders hängivne

PS
Snart presenterar jag ett tredje ekipage. Det digitala alternativet med ett objektiv som jag kan använda på ett hus för film också om jag vill. Stay tuned. Det är en grym glugg nästa gång. Också. 

Inlagt 2014-01-19 14:35 | Läst 7546 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den kombinationen har jag använt en hel del de senaste åren. Mycket smidigt och lättfotograferat. Objektivet är en klassiker ur flera synvinklar. Den optiska uppbyggnaden är tämligen identisk med Ludwig Berteles Ernostar i variationen från 1923. Man kan säga att det är en Ernostar i modernt utförande. Som alla tripletter av Berteles hand; överlägset kompakt i förhållande till ljusstyrkan.
Svar från N Thomas Meldert 2014-01-19 21:28
Ja, jag gillar den här. Den har gett mig många fina bilder. Och OM-objektiven är förvånansvärt kompakta och trevliga.
Fint! Jag ska hålla utkik efter Neopan Acros 100! :)
Svar från N Thomas Meldert 2014-01-24 05:43
Det är en grymt fin film.