Mitt fotografiska minne

The Balda experience

Om bilder från en Balda Jubilette

Som jag berättat i ett tidigare inlägg fick jag en bonuskamera när jag köpte en annan. En Balda Jubilette från deras 30-årsjubileum 1938. Fullt fungerande. Jag laddade den med en rulle FP4+ och lät den hänga med på alla turer under sommaren. Allt är manuellt på den och sökaren har ingen koppling till objektivet. Det blev till att uppskatta avståndet och sikta bra med den minimala sökaren. Ingen coating finns det heller så man fick tänka sig för lite. Jag tycker det gick bra. Här kommer några bilder från den rullen.

Vi hälsade på hos den mäktiga kvarnen i Kungs Husby

Lotteribodar

Slottsträdgården på Ulriksdal

Motljusbild från stenbrottet i Stenhamra

Eders Hängivne

PS
Alla bilder framkallade i Rodinal och stående framkallning.

Inlagt 2018-08-15 08:53 | Läst 5816 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett utmärkt resultat - och det är en 80 år gammal kamera. Alla dom som känner sig nervösa när deras kamera blir mer än tre år gammal kan ju studera utfallet med denna antika Balda lite extra.
Svar från N Thomas Meldert 2018-08-16 07:24
Tack, Peter, för ditt positiva omdöme. Man tar ju bilderna med en viss vördnad när det gäller så här gamla kameror. Jag blev positivt överraskad av resultatet. Mycket bättre än förväntat. Den här får nog köra flera rullar då och då.
syntax 2018-08-16 09:52
Min mini-fotoutställning med färgbilder åstadkomna med 1930-talskameror (Contax II och Super Ikonta) är fortfarande kvar någon vecka på LP Foto, om du skulle vara intresserad.
Svar från N Thomas Meldert 2018-08-16 11:26
Intresserad, ja. Får se om jag kan pallra mig dit =)
Imponerande är min reaktion. Utmärkt resultat. Nuförtiden med pekskärmskamera och sol så är det åter svårt att rikta in, blir till att flukta lite, då bilden på skärmen är närmast osynlig.
Svar från N Thomas Meldert 2018-08-16 07:26
Kul att du gillade bilderna, Stefan. Sökaren på Baldan erbjuder en del svårigheter att sikta rätt. Men man har väl rutin på gamla dåliga sökare =)
Djupt imponerande att du fick till det! Snyggt jobbat!
Svar från N Thomas Meldert 2018-08-16 07:27
Tack, Miina. Jag är ordentligt övad på att använda gamla kameror.