Planerar inköp av nytt objektiv

Nu är jag ingen båtägare längre för idag sålde jag den till en sommarstugeägare här på området i Sundänge. Det var makens båt och jag ligger ju ute på sjön halva året ändå, eftersom jag jobbar som sjöman. Jag nöjer mig med den tiden ombord.

Med pengarna som blev i utbyte mot båten ska jag omvandla till ett objektiv. Jag får ju lägga till lite naturligtvis innan jag slår till på det objektivet jag vill ha. Men det räcker halvvägs i alla fall.

Men innan jag köper det så vill jag höra om det är någon som har erfarenhet av objektivet och kan svara på om det är ett bra köp eller sämre som jag tänker göra.

Kanske någon har ett bättre förslag men inte så mycket dyrare i den prisklassen. Jag är inte mycket för att släpa på ett stativ när jag fotar.

Jag grunnar på att skaffa en Canon EF 70-200 mm 1:4,0 f/4L IS USM

Inlagt 2013-07-08 20:29 | Läst 1079 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej
Nu har jag iofs "bytt ner" mig till m4/3 ( en Olympus OM-D) från APS-formatet för jag ville komma ner i storlek och vikt men jag hade till min EOS 40D en 70-200 f/4 IS och det är en riktigt fin zoom.
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/2422493.htm?set=mp (beskuren bild)
Är det det brännviddsområdet du är intresserad av så är det nog många som kan verifiera att det är en fin optik.
Du borde kunna hitta en hel del recensioner både på FS och på andra ställen på nätet.
Eftersom de flesta av oss inte är gjorda av pengar så bör vi förstås fundera på vad vi mest behöver för att fånga det vi vill. Du har ju redan en telezoom så du vet nog hur ditt behov ser ut.
Jag hade även en EF17-55 f/2,8 och det var den som satt på kameran mesta tiden.
mvh
Pa
Svar från Tinaspicture 2013-07-09 09:38
Tack för din kommentar :) Så sant att man måste tänka igenom behovet då det är mycket pengar att lägga ut på ett objektiv. Det gäller att tänka sig för både en och två gånger. Mitt favorit objektiv just nu är Tamron som sitter på för det mesta. Men jag saknar ett bra objektiv när jag är ute i skog och mark. Det blir till att överväga kostnad mot behov och fundera ordentligt innan jag gör ett köp ;)
Enicar 2013-07-09 10:34
Prova också med att ställa den telezoom du har ( 75-300mm) i 200mm för att se om du tror att det räcker med 70-200.
Svar från Tinaspicture 2013-07-09 10:46
Du har så rätt....Jag ska nog testa objektivet på 60D först lite mer. Har ju inte gjort det och se om bildskillnaden förbättras med nya kamerahuset. Det kan ju räcka och jag spar lite pengar ;) Ibland tänker man inte logiskt ;) fast jag brukar det.