Serengeti safari, Big five del,7

När vi kom till Serengeti nationalpark så var det dags att ta in på nästa hotell. Vi skulle nu övernatta på Serena lodge 1400 m/öh. Ytterligare ett fint hotell på denna resa och fina hyddor.

Utsikten var enorm och när regnet hade slutat så var det underbart att sitta och njuta av utsikten. Efter lunch som vi fått i oss var det dags att ge sig ut och kolla in flodhästar.

En flodmynning med ca 50 -60 flodhästar som plaskade, gruffade och simmade omkring.

Den här bilden är tagen från ett annat ställe när vi åkte runt. Man skulle kunna tro att det är stenar i vattnet. Här ligger dom hela dagarna för att sen på nätterna gå upp för att beta gräs.

Vi fortsatte sen vår safari ut på savannen. En massa jeepar hade stannat och kameror och kikare var riktade mot detta träd. Kollar man riktigt noga så får man syn på dom. Två leoparder.

Här tar den sats för att hoppa upp på en gren.

Nu hade jag fått mina bilder på The Big Five !!! Vi hade sen turen att få se leoparden igen på väldigt nära håll dagen efter, bara ett par meter från vägkanten.

Fågel nr 1. Namn ? Möjligen en brun visseland ?

Sekreterarfågel. Sitt namn har den fått efter fjäderpennorna på huvudet.

Fågel nr. 2 Namn ?

Grå häger.

Denkentoko är denna fågels namn.

Det finns en otrolig massa fågelarter och man fick syn på en ny varje dag som man aldrig sett. På naturfilmer så har man ju sett en hel del, men att få se dom i vilda naturen är en helt annan sak.

Man ser inte bara djur på savannen. Vägarna måste också underhållas eftersom dom lätt blir förstörda av regn. Alltså måste vägplogarna ta en runda emellanåt.

På söndag var det dags att ge sig tillbaka mot Arusha och det var sista dagen på savannen. Vi fick nu se enorma mängder med Gnuer. Migrationen hade satt fart. Det spelade ingen roll var man tittade så såg man gnuer överallt som var på vandring åt samma håll. Så jädra mäktigt att se. Det är också den här tiden som det föds en massa kalvar.

Dom här kalvarna var bara någon timme gamla.

Alla har inte samma tur. Den här gnu´n fick sätta livet till i samband med kalvningen. Det är då naturens städare kommer och väntar på sin tur.

En stor flock gamar hade samlats för att städa upp på savannen........ Ännu en upplevelse att beskåda. Nya händelser varje dag har det varit.

Inlagt 2014-02-18 10:16 | Läst 1645 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En Edens lustgård!
- hawk
Svar från Tinaspicture 2014-02-18 11:40
Ja så kan man verkligen se det :)
Vilken resa du verkar haft, Fantastiska bilder...blir inte ett dugg avis ;)
Svar från Tinaspicture 2014-02-18 12:07
Ja, den här resan går inte att beskriva med känslor. Men jag hoppas kunna förmedla lite med mina bilder. Tack Annelie för fina ord om mina bilder :)
Flodhästarna ser verkligen ut som stora mjuka stenar, som sedan förvandlas till livsfarliga växtätare på natten. Finkatter var det också men jag uppskattar nog mer bilderna på alla gnuer. Dessa vandringar har jag bara sett på TV och det måste vara en mäktig upplevelse att få ta del av. Rovdjuren ska också ha sitt och jag gillar gamar, de håller rent efter de stora tagit sitt.
Hälsningar Lena
Svar från Tinaspicture 2014-02-18 20:47
Vi fick se så mycket under den här dagen :)