Mellan två sjöar.....

Istället för att lägga mig på slafen och slöa efter jobb idag så fick det minsann bli en promenad. Hade inte lust med några andra sysslor. Kameran och två objektiv fick följa med som sällskap. Visste inte om jag var sugen på att fota macro eller hålla mig till telezoomen. Promenerade utmed grusvägen mot Sunnansjön och gärdena där. Tänkte ta mig närmare sjön idag än vad jag brukar. Genade över gärdet och letade efter något bra ställe att ta mig till vattenbrynet.

Alldeles för mycket sly att ta sig igenom och jag hade nog inte de bästa skorna på mig om jag skulle råka trampa ner mig i nåt blött.

Vänder mig om och funderar på om jag ska gå tillbaka. Men så kom jag på att närliggande sommarstugor har en brygga i närheten och tänkte att jag lånar den en liten stund. Sagt och gjort jag knallade ett hundratal meter till mot bryggan. Kanske finns det några trevliga fåglar att fota, var min plan. Jag såg inte heller till "min" trana som jag fotade här på plats dagarna innan.

Nu så var jag på bryggan och spanade. En kanadagås långt borta utanför räckhåll för linsen var det enda jag såg förutom ett par måsar. Dom fick bli mitt träningsobjekt att fota fåglar i farten.

Bilderna kraftigt beskurna.

En sista bild på sjön sen bytte jag till macrot och gick hemåt.

Någon slags vassliknande växt intill bryggan. På hemvägen fick jag syn på "min" trana fast nu stod han på andra sidan gärdet mot Västlandasjön. För er som inte känner till trakten här så ligger dom två sjöarna väldigt nära varandra, endast ett par gärden emellan och gångavstånd.

Inlagt 2014-04-27 18:44 | Läst 2099 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fåglar i farten är inte det lättaste. Provade att få till några bilder på tornseglare, som far runt balkongen här i Nerja, idag med mediokert resultat. Du har definitivt lyckats bättre än jag. Använder du autofokus eller manuellt fokus för fåglar i farten?
Svar från Tinaspicture 2014-04-27 20:21
Jag kör med programval P och centrerat fokusläge (eller vad det heter) Spotmätning hette det visst (slog upp det). Ändrar bara ISO. Manuellt skulle jag inte hinna med inställningar. Håller ner avtryckaren till hälften och försöker följa med fågeln och sen knäppa av bilden. För det mesta suddiga bilder. Men jag har blivit bättre.

Tack för din kommentar :)
Fina bilder Christina! =)
Ha en skön kväll!
Svar från Tinaspicture 2014-04-27 20:23
Tack Heléne :)
Detsamma till dig också.
Fina bilder och bilden på tranan blev ju rolig, ser ut som h*n är på språng till affären innan den stänger
Tina 2014-04-27 21:16
Tack. Ja den var säkert ute efter nåt gott.