Abstrakt i naturen...........

Ibland när man är ute (eller inne) och fotar så blir det inte som man har tänkt sig. Skärpan sitter inte där den ska och allt blir ett enda "blurr". Jag har lyckats med det X antal gånger men har inte kunnat förmå mig till att radera vissa av dom bilderna. Något i bilden har gjort att jag fastnat för den.

Bilden har fått ett abstrakt motiv. Bilden har blivit diffus, obegripbar, svårförståeligt eller fått ett overkligt motiv som man inte riktigt förstår vad det är. En halvt misslyckad tagen bild som ändå har något visst i mina ögon.

Eller som den vintern jag begav mig till bryggan en riktigt kall vinterdag i Sundänge. Isen hade stockat sig intill bryggan och jag tyckte isen såg skithäftig ut.

Nu var det ju inte frågan om "misslyckade" bilder utan bilder som jag inte visste vad jag skulle ha dom till, förrän jag kom att tänka på abstrakt fotokonst.

Jag håller på att gå igenom mitt fotoarkiv och samla ihop "misslyckade" och "icke misslyckade" abstrakta bilderna till en egen mapp. Faktiskt rätt kul att se på sina egna "misslyckade" bilder ur ett annat perspektiv och tänkande.

Inlagt 2015-11-09 12:15 | Läst 1691 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
De abstrakta mönstren i isen är riktigt fint. Den sista med den snedstälda isen gillade jag bäst.