Ta steget in på nya fotomarker......

Jag tänkte testa lite nytt inom fotografi. Något som jag inte hållit på med men funderat länge på. Det här med att fota porträtt och modellfotografering. Jag har ingen aning om vad man kan tänkas behöva för tillbehör och dylikt för att få till det bra. Jag har bara läst på lite och snappat upp lite tips här och där.

Men det känns väldigt lockande att prova på det lite mer ordentligt, om ni fattar vad jag menar. Jag är ju en sån som mest fotar natur, makro och streetphoto / gatufotografering. Det sistnämnda med människor har lockat allt mer.

Någon gång då och då genom åren har jag tagit på mig att fota mina närmaste, i all enkelhet med naturligt ljus från fönster. Jag har nu beställt ett stativ, skärmhållare och en reflektorskärm för under tusenlappen. När det kommit hem till mig så ska jag sätta igång på riktigt.

Här är några smakprov på mina bilder som jag spontant tagit dom sista fem åren och det är inte många om man tänker på antal år ;)

Bild nr.3 är inte släkt, men övriga är mina barnbarn och min sons tjej (ej mamma till barnbarnen)

Nu är det bara att lära sig ljussättning, poseér, redigering och inställningar på kameran för att få ut det jag vill ha av mina bilder. Har ni tips om bra sidor för att lära sig mer så hojta gärna till :)

Inlagt 2017-05-07 19:51 | Läst 1386 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Helt klart nr 1, känns som avslappnad närhet, inte alls konstlat.
Svar från Tinaspicture 2017-05-08 20:38
Min favoritbild :) och jag håller med dig fullständigt. Det är den känslan jag vill uppnå i mina kommande bilder. Tack Stefan för kommentaren :)